Politică

Vasile Blaga îşi lansează moţiunea la Râmnicu Vâlcea

Liderul democrat-liberalilor vine să strângă rândurile simpatizanţilor într-o organizaţie dezbinată

Vasile Blaga poposeşte marţi, 05 martie, în Râmnicu Vâlcea, pentru a-şi lansa moţiunea „România dreaptă!” în faţa membrilor de partid din filiala vâlceană. Vizita lui Blaga găseşte organizaţia PDL Vâlcea împărţită între opţiunile privind acordarea votului pentru şefia partidului. În timp ce deputatul Romeo Rădulescu şi vicepreşedinţii Samoil Vâlcu şi Romulus Bulacu înclină în favoarea Elenei Udrea, preşedintele Dorel Jurcan merge în continuare pe susţinerea făţişă a „buldogului” Blaga. Vâlcea va avea 90 de delegaţi la congresul din 23 martie.

Bătălie pentru voturile vâlcenilor

Cu doar o săptămână şi jumătate înaintea lui Blaga, în oraş a poposit şi Elena Udrea în încercarea de a-şi creşte numărul de votanţi în cadrul alegerilor interne de la şefia PDL. Cele 90 de voturi ale vâlcenilor sunt deja intens disputate între principalii doi aspiranţi la şefia PDL. „Vom avea 90 de delegaţi trimişi la congres. În mare parte vor fi aleşi locali, cred că 78, iar diferenţa se va completa cu membri de drept. Toţi primarii şi viceprimarii noştri se vor găsi în delegaţie, la fel consilierii locali şi judeţeni”, a explicat preşedintele Dorel Jurcan criteriile care au stat la baza selecţiei delegaţilor ce vor vota noul preşedinte al PDL.

Jocurile sunt făcute la Slatina

În judeţul Olt, organizaţia decimată după plecarea lui Darius Vâlcov la PSD încearcă să pară indiferentă la bătălia dintre Udrea, Blaga şi Monica Macovei, oficial delegaţii olteni având dreptul să voteze după cum le dictează inima. „Şedinţa BPJ de sâmbătă a avut un scop bine determinat: acela de a alege delegaţii PDL Olt la Convenţia Naţională a partidului de la finele acestei luni. Nu s-a discutat prea mult pe tema a ceea ce vor vota fiecare deoarece, aşa cum ne-a spus şi dl. Blaga la ultima şedinţă de la Bucureşti, nimeni nu trebuie să voteze pe cineva obligat fiind. Ba chiar ne-a avertizat că ar fi o mare prostie să impunem membrilor de partid să voteze pe cineva anume la alegerile din 23 martie. Cred că este pentru prima dată în partid când fiecare este lăsat să voteze cum vrea”, afirmă preşedintele interimar al PDL Olt, Siminică Mirea. Oltul va avea la congres 56 de delegaţi, iar „intuiţia” preşedintelui Mirea îi spune că aceştia vor vota cu Vasile Blaga. „După cum am simţit eu pulsul şedinţei de sâmbătă, se pare că oamenii vor vota cu domnul Blaga”, a completat preşedintele interimar al PDL Olt. Şi în Gorj, omul lui Blaga instalat în funcţia de preşedinte interimar al partidului a avut grijă să facă jocurile în favoarea „Buldogului”. Instalat în funcţia de interimar la începutul anului, deputatul Ion Cupă a avut grijă să decapiteze 29 de conduceri de organizaţii locale, instalând preşedinţi interimari şi asigurându-i astfel lui Blaga majoritatea voturilor delegaţilor gorjeni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...