Eveniment

Şapte dosare penale pentru fraudă la referendum

Procurorii ICCJ au deschis acţiune în instanţă împotriva a şapte mehedinţeni învinuiţi de fraudă electorală

Şapte membri ai unei secţii de votare din judeţul Mehedinţi sunt cercetaţi de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru fraude la referendumul din 29 iulie 2012, fiind acuzaţi că au introdus în urne buletine de vot pentru alegători care nu au votat şi că au semnat în locul acestora. În continuarea anchetei în dosarul privind fraude la referendumul din 29 iulie 2012, procurorii secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fac cercetări în cazul membrilor unei secţii de votare din judeţul Mehedinţi, se arată într-un comunicat de presă de luni al Ministerului Public.

Voturi furate cu urna mobilă

Şapte membri ai unei secţii de votare sunt acuzaţi că au introdus în urne buletine de vot pentru alegători care nu au votat.

Astfel, procurorii au dispus, în 28 februarie, începerea urmăririi penale faţă de Antonie Titu, Ion Amzoi, Ştefan Brânzan, Eugen Gavrilă, Adrian Muşeat, Vasile Navligu şi Rodica Calea, pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale. Procurorii arată în rezoluţia de începere a urmăririi penale că, la referendumul din 29 iulie 2012, Antonie Titu, membru al biroului electoral al unei secţii de votare din localitatea Pătulele, având ca atribuţie să se deplaseze la domiciliul persoanelor care au solicitat urna mobilă, a mers pe teren şi, negăsind respectivele persoane la domiciliile lor, s-a întors în sediul secţiei de votare, urmând să revină la solicitanţi. „În jurul orelor 19.00, în contextul în care învinuitul Antonie Titu ar fi trebuit să se întoarcă la adresele persoanelor înscrise în lista suplimentară, s-a convenit de către acesta împreună cu ceilalţi şase învinuiţi (toţi membrii secţiei de votare) să nu mai plece cu urna mobilă şi să semneze ei în locul persoanelor înscrise în acea listă, iar ulterior să introducă în urna de votare buletinele de vot aferente acestor semnături falsificate”, au notat procurorii în documentul citat. În acest fel au fost înscrise în procesul-verbal privind rezultatul referendumului date nereale privind numărul participanţilor, au precizat procurorii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...