Actualitate

Schimbări la vârful IŞJ Vâlcea

Smeureanu, trimis înapoi la catedră de ministrul Educaţiei

Decizie cel puţin ciudată a Ministerului Educaţiei pentru Inspectoratul Şcolar Vâlcea. De săptămâna trecută, ministrul a numit un nou inspector şcolar şi a decis să renunţe la unul din posturile de inspector şcolar general adjunct.

Noul inspector general, Remus Grigorescu, cel care a ocupat până acum funcţia de inspector şcolar general adjunct, sune că nu cunoaşte motivele pentru care s-a făcut această schimbare şi că vrea să ceară explicaţii pentru desfiinţarea celui de-al doilea post de adjunct. „Eu, la momentul acesta, nu pot să vă spun decât că la 27 februarie a fost emis un ordin al domnului ministru Remus Pricopie, prin care eu am fost numit inspector general, la Inspectoratul Şcolar Vâlcea prin procedura de detaşare în interesul învăţământului. Ştiu că printr-un alt ordin emis de ministru, fostul inspector general se va întoarce la catedră. Atât eu cât şi dumnealui am fost numiţi prin procedura de detaşare în interesul învăţământului şi deocamdată nicăieri în ţară nu s-a ţinut concurs pentru ocuparea acestor funcţii. Contestaţii în ceea ce priveşte această schimbare pot să fie, dar aceasta este decizia ministerului. Că sunt unii care contestă, nu e nicio problemă. Există în România această instituţie a contestării, dar noi mergem mai departe. Nu ştiu să fie un motiv anume pentru care a fost schimbat, a fost o decizie luată la nivelul ministerului. Mai departe nu ştiu care a fost motivaţia efectivă, dar nu e una de natură subiectivă. Nu i s-a reproşat absolut nimic. Nici eu nu am absolut nimic să îi reproşez pentru că am făcut o echipă bună. Voi vedea care este poziţia în cazul celei de-a doua funcţii de inspector pentru că mi-aş dori să lucrăm în continuare”, a precizat noul inspector general, Remus Grigorescu.
Fostul inspector general, Florin Smeureanu, a primit decizia în momentul în care deja se afla în concediu medical. Zvonurile care circulă sunt că joi ar urma să se ia o decizie definitivă în cazul său, în condiţiile în care nu există nicio motivaţie, cel puţin până în acest moment, care să explice de ce a fost făcută această mutare. În plus, ministerul a decis ca fostul inspector general, numit de liberali să fie trimis înapoi la catedră, cel de-al doilea post de adjunct fiind defiinţat, astfel că în acest moment Partidul Social Democrat are doi reprezentanţi în fruntea Inspectoratului Şcolar Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...