Sport

Craiova se pregăteşte de revenirea în Liga 1

Adrian Mititelu a anunţat că pe 15 aprilie va trimite la Federaţie cererea de reînscriere a Universităţii Craiova la startul sezonului 2013-2014

Adrian Mititelu a dezvăluit că se pregăteşte de Liga 1. „Noi ne pregătim organizatoric pentru Liga 1, dar luăm în calcul şi o reîntoarcere în Liga a doua. Lumea trebuie să ştie că din acest an vom reveni în campionat. Eu voi păstra probabil 40%. Până când se termină războiul cu FRF voi păstra controlul clubului. O asociaţie a suporterilor va avea 25-30%, vom oferi şi Primăriei 10 procente”, a spus Mititelu. Antrenorul Universităţii Craiova ar urma să fie ales dintre Aurel Ţicleanu şi Ilie Balaci, iar funcţia de preşedinte executiv va fi deţinută de Marcel Popescu.

Până anul viitor, Craiova va juca tot pe vechiul stadion, Ion Oblemenco. „În toamnă vor începe lucrările la stadionul de atletism cu 8.000 de locuri, iar de vara următoare începe construcţia stadionului de 40.000 de locuri“, a mai precizat Mititelu.

Duru de la FRF, un pas înapoi

La sfârşitul lunii trecute, oficialii FRF au făcut un pas înapoi în ceea ce priveşte „condamnarea” Universităţii, Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF, declarând că Universitatea Craiova îşi poate depune dosarul de licenţiere. „Clubul Universitatea Craiova poate solicita primirea licenţei, teoretic şi de Liga 1, dar mult mai practic de Liga a doua deoarece ei erau retrogradaţi sportiv. Din câte cunosc, în data de 11 martie, va avea loc un Comitet Executiv, unde probabil se va discuta şi problema clubului craiovean, dar momentan nu cunosc care va fi ordinea de zi a şedinţei respective’’, a mai spus Duru. Adrian Mititelu a declarat că este dispus la deschiderea acţionariatului clubului către suporteri şi celelalte persoane juridice din Municipiul Craiova, judeţul Dolj şi nu numai.

Consiliul Judeţean a acţionat conform Codului civil, art. 998, care stabileşte că „orice faptă a omului care cauzează altuia un prejudiciu obligă pe acela din a cărui greşeală s-a ocazionat a-l repara”.

Se strânge laţul în jurul lui Sandu şi “Mitică de la Ligă”

Consiliul Judeţean Dolj se alătură demersului primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu şi se constituie parte civilă în procesul Universităţii Craiova cu FRF. Alături de primăria Craiova şi Consiliul Judeţean, în procesul dintre Universitatea Craiova şi FRF s-au mai alăturat ca parte civilă şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, Asociaţia Suporterilor Universitatea Craiova Peluza Sud, Asociaţia Suporterilor Universitatea Craiova Legiunea 13 Gemina Severin. Dacă Primăria Craiova a solicitat în instanţă un milion de euro, ca despăgubire în urma dezafilierii clubului la care deţinea acţiuni, reprezentanţii CJ Dolj au marşat pe o sumă mult mai mare.

Opt milioane de euro pentru jucătorii crescuţi în club

Acţiunea lor este posibilă datorită Clubului Sportiv Judeţean Ştiinţa U Craiova, care aparţine de Consiliul Judeţean, unde a crescut marea majoritate a jucătorilor Universităţii Craiova. Suma pe care Clubul Sportiv Ştiinţa U Craiova o cere este de 8.150.000 de euro, un milion fiind daunele morale iar restul reprezentând clauza de 5% pe care Consiliul Judeţean ar fi primit-o în cazul în care jucătorii ar fi fost vânduţi. „Acest demers al Clubului Sportiv Judeţean este perfect legal, dar şi moral, deoarece atât Clubul Sportiv Judeţean a fost prejudiciat, dar şi judeţul Dolj, ca entitate. Universitatea Craiova este un brand al Olteniei, dar mai cu seamă al judeţului Dolj. Acest centru pe care îl finanţăm a fost creat cu scopul de a ajuta fotbalul doljean şi nu puteam să stăm cu mâinile în sân în faţa unui asemenea abuz”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa.
Între Universitatea Craiova şi Clubul Sportiv Ştiinţa U Craiova era încheiat un contract unilateral prin care Clubul Sportiv Ştiinţa U Craiova ar fi primit 5% din valoarea de transfer a unuia din jucătorii Lung Silviu, Ologu Marius, Roman Mihai, Bărboianu Ştefan, Radu Barbu, Alin Buleică, Cătălin Crăciun, Dănănae Ovidiu, Firţulescu Dragoş, Gângioveanu Cosmin, Gogoşoiu Dan, Gugu Costinel, Mecea Marian, Mişu Geo, Nicolae Nelu, Popescu Ionuţ, Preduţ Eusebiu, Suciu Cornel, jucători care au fost crescuţi de Clubul Sportiv.
„18 jucători dintre cei 39 pe care i-a pierdut Universitatea au fost formaţi la centrul nostru şi ni se cuvine 5 la sută din transferul lor. Aşa că acţiunea noastră este perfect legitimă şi suntem convinşi că vom obţine cel puţin o parte din aceste pretenţii. Noi am atacat şi hotărârea Adunării Generale de excludere în instanţă, aşa că am fost alături de club întotdeauna, deoarece clubul de fotbal Universitatea reprezintă judeţul Dolj”, a declarat Bogdan Pîncu, directorul Clubului Sportiv Judeţean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

04.03.2013 - 21:16maria:Asteptam vesti bune despre echipa de suflet a oltenilor

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...