Actualitate

Staţiunea Băile Govora iese la rampă

Primarul Mihai Mateescu a pregătit prezentarea oraşului-staţiune adus la „lumină” cu fonduri europene

Staţiunea Băile Govora va fi gazda unei expoziţii de prezentare a oportunităţilor turistice pe care le oferă micul oraş vâlcean în cadrul unei manifestări organizate în Bucureşti la Romexpo. Primarul oraşului-staţiune, Mihai Mateescu a reuşit să dea o altă faţă localităţii ieşind de această dată în faţă cu o Govoră în care turismul balnear se împleteşte cu turismul de divertisment. Totodată, alesul govorenilor speră să scoată din amorţeală şi operatorii în turism de pe raza localităţii, oferindu-le şansa de a-şi prezenta ofertele la standul ce se va deschide pe 13 martie la Romexpo.

„Plecăm pe un drum nou!”

Edilul-şef din Băile Govora se arată încrezător în şansa de relansare în circuitul turistic al staţiunii vâlcene intrată în ultimele decenii într-un con de umbră. „Plecăm pe un drum nou de această dată! Am reuşit să realizez mai multe investiţii în oraş pentru a creşte gradul de atractivitate pentru turişti şi a ne axa şi pe un turism de agrement. Până acum, Govora era cunoscută doar pentru tratamentele balneare. Din acest moment putem vorbi de relansarea staţiunii în turismul secolului XXI. Avem trasee turistice, cum ar fi drumul de cură sau faleza pârâului Hinţa care cu siguranţă vor stârni interesul amatorilor de plimbări în natură. Realizarea cea mai importantă rămâne, în opinia mea, îndiguirea şi curăţarea albiei pârâului Hinţa. Aşa cum m-am obişnuit să spun «Am depuţit staţiunea». Zona devenise un adevărat focar de infecţie în ultimii ani. Am în plan şi investiţia în cinematograful Băile Govora. Este un proiect estimat la aproximativ 1,3 milioane euro şi va pune în valoare ca pe o adevărată bijuterie clădirea cinematografului”, explică primarul Mateescu. Pe lângă reabilitarea unor clădiri monument aflate în patrimoniul oraşului, Mihai Mateescu şi-a dedicat o parte din timp şi recuperării unor astfel de imobile ajunse pe diverse mâini hapsâne. „Am reuşit să readuc în domeniul public al oraşului câteva clădiri de o importanţă deosebită. Casa de Cultură de exemplu intrase pe mâini străine. A trebuit să sap prin arhive ca să găsesc tocmai la Iaşi actul de donaţie al acesteia către primăria localităţii”, spune primarul govorean.

Confortul turiştilor merge mână în mână cu dezvoltarea oraşului

Nu doar transformarea şi modernizarea zonelor de agrement din localitate l-a preocupat pe alesul din Băile Govora. Dezvoltarea oraşului şi a serviciilor oferite localnicilor rămâne un punct important pe agenda primarului Mateescu. „Avem deja un bloc de locuinţe destinat tinerilor. Acum mă pregătesc de inaugurarea a două blocuri destinate chiriaşilor evacuaţi din casele naţionalizate şi cred că un al patrulea bloc de locuinţe îl voi da în folosinţă la toamnă”, mai spune Mihai Mateescu. Rapida transformare a staţiunii preferată de vârstincii din Oltenia şi nu numai a atras deja interesul investitorilor autohtoni şi străini, un consorţiu de firme din Israel tatonând deja terenul pentru negocierea unor investiţii în zonă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...