Economic

Parcul Industrial Vâlcea, condus de un craiovean

Directorul Parcului Industrial Craiova, Marin Nicoli, a fost „împrumutat” pentru a conduce parcurile agroindustriale din Bălceşti şi Drăgăşani

Consiliul Judeţean Vâlcea, în asociere cu primăriile Drăgăşani şi Bălceşti, a făcut primul pas în dezvoltarea unei zone agroindustriale în sudul judeţului înfiinţând SC Parc IND SA Vâlcea, societate ce are ca acţionari cele trei entităţi administrative. „Aşteptăm ca şi municipiul Râmnicu Vâlcea să ne comunice dacă doreşte să intre în asociere pentru proiectul parcului industrial pe care primarul Frâncu îl are în proiect”, a menţionat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea. Consilierii judeţeni şi-au desemnat şi reprezentanţii în Adunarea Generală a Acţionarilor a Parc IND, aceştia fiind democrat-liberalul Remus Petrescu şi liberalul Gheorghe Folea.

Sprijin de la Prioteasa

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, s-a văzut nevoit să apeleze la sprijinul omologului său doljean, Ion Prioteasa, pentru a pune în funcţiune cât mai rapid parcurile agro-industriale din Drăgăşani şi Bălceşti. Reunite în societatea Parc IND SA Vâlcea, cele două zone de dezvoltare agro-industriale vor fi conduse de inginerul Marin Nicoli, director al Parc Industrial Craiova SA. „Voi rămâne în funcţia de administrator al societăţii Parc IND Vâlcea până când o altă persoană desemnată de Consiliul Judeţean, care va lucra sub supravegherea mea, va putea să asigure continuitatea proiectului. Trebuie să depăşim primele bariere inerente unui astfel de proiect pentru a atrage investitorii în zonă. La Craiova am reuşit să creăm peste 1.000 de locuri de muncă în parcul industrial de lângă Fabrica de Avioane”, a spus Marin Nicoli.

Drăgăşaniul şi Bălceştiul mizează pe agroindustrie

În Vâlcea, solicitarea reprezentanţilor CJ către primăriile din judeţ de a inventaria suprafeţele rămase în proprietatea consiliilor locale a primit doar două răspunsuri. „Drăgăşaniul şi Bălceştiul aveau deja planuri făcute în acest sens şi au păstrat în domeniul privat al localităţilor suprafeţe care să permită implementarea unor astfel de proiecte. Drăgăşaniul are 17 hectare de teren în sudul municipiului pe care vrea să dezvolte un parc agroindustrial, iar Bălceştiul mizează pe un proiect asemănător în satul Otetelişu, pe o suprafaţă de 10 hectare.”, explică Laurenţiu Vârtej, reprezentantul CJ Vâlcea în SC Parc IND SA.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...