Sport

Jocul de la Budapesta devine decisiv

Oltchim a reuşit să câştige în Rusia, 26-23 cu Zvezda, dar pentru a ajunge în semifinalele Ligii Campionilor trupa lui Vestergaard trebuie să câştige sâmbătă la Budapesta

Motivate de primirea unui salariu restant, handbalistele vâlcence au obţinut prima victorie din istoria clubului în Rusia. După un joc slab făcut în primele 35 de minute, conduse la patru goluri, elevele lui Vestergaard şi-au revenit în finalul jocului şi s-au impus cu 26-23.

De departe, cea mai bună jucătoare a fost portarul Paula Ungureanu, care a apărat fabulos în partea secundă, menţinând Oltchimul în viaţă. „Eu sunt convinsă că vom merge mai departe. Şi credinţa mea e că, dacă nu ar fi existat probleme financiare la echipă, nu am fi fost în situaţia de acum! Sper ca problemele să se rezolve acum, să nu ne mai gândim la bani. De la meci la meci jucăm mai bine, victoriile ne dau şi mai multă încredere. Dacă noi ne mobilizăm, nu avem cum să nu câştigăm în Ungaria”, a susţinut Paula Ungureanu. „La Budapesta va fi foarte greu, mai sunt două jocuri până la semifinale, dacă pierdem un meci, s-a dus totul”, a spus Oana Manea.
Astfel, Vâlcea a acumulat 4 puncte şi trebuie să învingă în ultimele două jocuri din grupă, la Budapesta (9 martie) şi acasă cu Krim (17 martie), pentru a-şi asigura calificarea în semifinale. Krim şi FTC au deja câte 6 puncte, slovenele devenind calificate matematic dacă câştigă etapa viitoare, acasă, cu Zvezda. Orice alt rezultat afară de o victorie la Budapesta elimină Oltchimul din Liga Campionilor şi conduce direct la destrămarea echipei, străinele urmând să fie lăsate să plece.

"Eu sunt convinsă că vom merge mai departe. Şi credinţa mea e că, dacă nu ar fi existat probleme financiare la echipă, nu am fi fost în situaţia de acum!", Paula Ungureanu, jucătoare Oltchim

Săptămâna memoriilor

Conducerea clubului a promis că în această săptămână va găsi resurse şi pentru achitarea salariilor pe luna ianuarie. Ieri expira însă termenul limită la care Oltchimul trebuia să le plătească pe Barbosa şi Navarro, cele două mercenare care au dat startul la memorii, deşi evoluţiile lor au fost mult sub valoarea salariilor exorbitante pe care le au. Miercuri, Ionela Stanca ar putea şi ea deveni liberă, pivotul vâlcean dovedind că pentru ea primează banii, aşa cum a arătat şi în urmă cu trei ani, când a plecat la Rulmentul. Pentru a le păstra pe cele 3 jucătoare pentru jocul de la Budapesta, conducerea Oltchimului trebuie să prezinte la Federaţie înţelegeri semnate cu jucătoarele, care să fie de acord să amâne primirea banilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...