Eveniment

Hoţii din Mehedinţi s-au reprofilat

Clopotele bisericeşti şi fierul din cimitire, noile ţinte ale infractorilor

Cimitirul din satul Traian, oraşul Vânju Mare, judeţul Mehedinţi, a devenit un loc preferat pentru hoţii de fier vechi... Pentru a face rost de bani, de câteva zile, hoţii intră în cimitir, de unde sustrag crucile de fier, dar şi barele care împrejmuiesc cavourile. Nimeni nu ştie însă unde sunt predate acestea. Preotul satului afirmă că hoţii au furat chiar şi clopotul bisericii din Oreviţa Mare în urmă cu peste un an de zile şi nici acum n-au fost identificaţi. Şi în satul Magheru, comuna Brezniţa, autori necunoscuţi, sau mai bine zis păgâni încă necunoscuţi, au sustras gardul de sârmă al cimitirului.

Câţiva localnici din satul Traian, care aparţine de oraşul Vânju Mare, au descoperit cu stupoare că mormintele apropiaţilor au fost profanate. Marin Lăcătuşu a mers la cimitir pentru a îngriji mormântul tatălui său şi a constatat că cineva i-a umblat în interiorul criptei. Omul nu a înţeles despre ce este vorba, însă a aflat de la vecini că nu este singurul caz. „Au profanat mormântul lui tăticu. Au spart cripta şi cred că au căutat după bani, dar eu l-am înmormântatat fără bani şi verighetă. La unii au furat şi barele din jurul cavourilor. Probabil că este vorba de cei care comercializează fierul vechi, iar pentru că cimitirul nu este păzit, profită de faptul că noaptea nu e nimeni aici şi vin să ia şi crucile pentru ca apoi să le vândă. Probabil că le dezmembrează, le taie cu fainerul, după care vând fierul la centrele de colectare din Vânju Mare”, a declarat Marin Lăcătuşu. Cel mai probabil, hoţii sparg criptele mormintelor pentru a sustrage lucrurile de valoare ale defuncţilor. Oamenii însă spun că nu au ce fura, întrucât nimeni nu îşi îngroapă apropiaţii lăsând asupra lor lucruri care să poată fi sustrase.

Se fac cercetări pentru stabilirea vinovaţilor

Despre isprava hoţilor de fier vechi a auzit şi preotul din sat. Părintele spune că situaţia din cimitir nu este singulară şi îşi aminteşte că hoţii de fier vechi au furat chiar şi clopotul bisericii din Oreviţa Mare. Până în prezent, însă, autorii nu au fost identificaţi. De altfel, poliţia a verificat deja cazul. „Poliţiştii Secţiei numărul 7 din Vânju Mare au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte, iar în prezent se fac cercetări pentru stabilirea vinovaţilor”, a precizat inspectorul principal Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...