Eveniment

Deţinut prins cu „cioara vopsită” de poliţiştii mehedinţeni

Înşelăciuni prin telefon coordonate direct din celulă

De pe 2 telefoane mobile pe care numai el ştie cum le-a procurat în penitenciar, deţinutul a pus la cale o afacere bănoasă. După ce găsea „victima”, o anunţa că este norocosul care a câştigat o sumă fabuloasă de bani. Dar ca să poată intra în posesia „premiului”, „fericitul” câştigător trebuia neapărat să achite o taxă „modică”. Închis pentru omor, deţinutul în cauză s-a ales acum cu dosar penal pentru înşelăciune!

Poliţiştii mehedinţeni au rezolvat în aceste zile un caz de înşelăciune mai puţin obişnuit. Creierul reţelei este, culmea, un deţinut din Penitenciarul Craiova, care, cu ajutorul a două telefoane mobile deţinute ilegal şi un complice din Severin, pusese la cale o afacere bănoasă. Concret, deţinutul anunţa prin telefon naivul că a câştigat o mare sumă de bani. Însă ca să poată intra în posesia ei, respectivul trebuia să achite o taxă. Acesta era îndrumat să achite bani prin poştă pe numele complicelui civil din Severin. Ulterior, „norocosul” care aştepta premiul rămânea cu ochii în soare, iar cei doi, deţinutul şi complicele, îşi împărţeau banii. Cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, pe fir a intrat poliţia şi le-a stricat celor doi afacerea.

Deţinutul anunţa prin telefon naivul că a câştigat o mare sumă de bani. Însă ca să poată intra în posesia ei, respectivul trebuia să achite o taxă.

Un individ le achitase, în speranţa îmbogăţirii rapide, suma de 1.200 de lei

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon, săptămâna trecută, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au prins în flagrant pe O. Constantin, de 52 ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce ridica suma de 48 lei, de la un oficiu poştal din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Suma ridicată reprezenta doar o parte din cei 4.800 lei solicitaţi unui bărbat, prin telefon, de către o persoană necunoscută, care i-a comunicat că este câştigătorul unui premiu valoros, banii reprezentând taxele necesare intrării în posesie a premiului. În urma cercetărilor s-a stabilit că O. Constantin a mai ridicat de la acelaşi oficiu poştal, în data de 26.02.2013, suma de 1.200 lei, depusă tot de acelaşi bărbat, o parte din aceasta fiind retrimisă, tot prin mandat poştal, unei persoane din municipiul Craiova. Întrucât s-a stabilit că sumele de bani urmau să ajungă la O. Giani, de 38 ani, în prezent deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova pentru comiterea infracţiunii de omor, acesta fiind persoana care a şi contactat telefonic bărbatul în cauză şi pe O. Constantin , s-a luat legătura cu conducerea penitenciarului menţionat şi, în urma controlului efectuat în camera deţinutului, au fost găsite două telefoane mobile ce au fost ridicate pentru cercetări.
„Cercetările continuă în vederea stabilirii participaţiei lui O. Constantin la comiterea infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215 din Codul Penal şi pentru documentarea activităţii infracţionale a lui O. Giani”, a declarat inspectorul principal de poliţie Nicolae Lohon.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...