Administraţie

Zoo Râmnicu Vâlcea intră în zodia înnoirii

Directorul Marius Amariei insistă pe oferirea unui număr cât mai larg de servicii destinate vizitatorilor

Grădina Zoologică Râmnicu Vâlcea începe să prindă un aer occidental de loc de relaxare atât pentru părinţi, cât şi pentru „piticii” care trec pragul oazei de verdeaţă populată cu animale exotice. Angajaţii SC Pieţe Prest, societate care are în administrare grădina zoologică din Vâlcea, fac ultimele pregătiri pentru sezonul de primăvară-vară, în timp ce directorul firmei, Marius Amariei, anunţă mult mai multe surprize pentru vizitatori în acest an.

Echitaţie şi plimbări cu trăsura

Printre noile atracţii care îi aşteaptă pe vizitatori la Zoo Râmnicu Vâlcea se numără şi orele de echitaţie sau plimbările cu trăsura pe aleile parcului. „Am obţinut deja autorizaţiile de mediu pentru echitaţie şi plimbări cu trăsura. Acum pregătim echipamentul şi aleile. Avem ponei pe care copiii pot învăţa să călărească şi am primit ca donaţie hamurile şi şaua pentru această «aventură» a celor mici. Încercăm să oferim un număr cât mai larg de servicii publicului vizitator pentru a transforma Grădina Zoologică într-o locaţie a Primăriei care îşi poate asigura finanţarea. La această oră, trebuie să recunosc că înregistrăm un deficit anual de 500.000 lei”, explică directorul Amariei. Printre alte servicii care vor fi funcţionale din acest an la Zoo se numără şi o cofetărie deschisă în incinta zonei de agrement.

Animale exotice obţinute gratuit

Nici exemplarele găzduite de Grădina Zoologică nu mai sunt cele clasice, în ultimele luni, directul Marius Amariei reuşind să aducă printre exponate un şarpe anaconda, mai multe veveriţe siberiene, câteva şopârle Geko, o tarantulă şi câţiva peşti Oscar, din specia Piranha. „Pentru noi este o bucurie că am reuşit să aducem aceste exemplare fără să ne coste un ban. Am putut să ne concentrăm, astfel, pe amenajarea secţiei reptile, unde am realizat o instalaţie de aclimatizare cu abur uscat. Grădina Zoologică Râmnicu Vâlcea va căpăta uşor uşor un aer occidental, sper eu. Deja am amenajat şi o grădină botanică în interior, iar activităţile interactive cu copii au debutat încă de anul trecut. Sper ca în viitorul apropiat să beneficiez de fondurile necesare pentru amenajarea unor terarii acvamarine, unde copiii să poată vedea peşti din fauna Mării Negre, corali şi alte vietăţi marine”, a mai spus Marius Amariei. Cel mai important pentru vizitatori, tarifele de acces de 3 lei/adult, 2 lei/copil sau 1 leu/ persoană la grupurile organizate nu vor fi modificate în acest an.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...