Politică

Congresul liberalilor aduce în prim plan forţele locale

Intrarea în partid a lui Johannis şi lărgirea BPN, două plusuri pentru liberalii din administraţia locală

Congresul ordinar al PNL, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti, a adus, pe lângă deloc surprinzătoarea menţinere în funcţie a lui Crin Antonescu, noi modificări care schimbă politica internă în cadrul formaţiunii liberale. Intrarea lui Klaus Johannis în partid şi instalarea sa ca secund al lui Crin Antonescu, dar şi o mai largă reprezentativitate a aleşilor din administraţia publică locală în cadrul Biroului Permanent Naţional sunt mutările care dau mai multă încredere aleşilor locali ai partidului în conturarea unei strategii adaptată cerinţelor din teritoriu.

Mario Ovidiu Oprea, inclus în BPN

În virtutea funcţiei de secretar al Senatului, senatorul de Dolj, Mario Ovidiu Oprea a devenit membru al BPN, recunoscut ca organism de conducere al partidului cu atribuţii importante în coordonarea şi evaluarea activităţii politice a PNL. Parlamentarul doljean, aflat la al treilea mandat în Senatul României, consideră că noua formulă extinsă nu poate fi decât una de bun augur pentru viitorul unui partid care, la rândul său, are menirea de a asigura viitorul unei ţări. „Este un privilegiu, o poziţie importantă, încărcată de responsabilitate, în strânsă legătură cu funcţia de secretar, funcţie care, de altfel, a permis accederea mea în această structură. Sporirea numărului de membri din BPN şi votarea lor la Congres a fost o acţiune democratică şi încurajatoare, dat fiind faptul că deciziile fundamentale vor fi luate ţinând seama de considerentele unor oameni bine pregătiţi, mai mulţi la număr acum, care formează o majoritate robustă, ce nu poate fi tranşată printr-o împărţire aiuristică pe tabere războinice, aşa cum îi clasifică pe liberali unii «specialişti»aflaţi în minoritate sau pur şi simplu disperaţi după un fals senzaţional”, a declarat senatorul de Dolj, Mario Ovidiu Oprea. Temele dezbătute în cadrul congresului au dus la adoptarea unor rezoluţii, respectiv, Modernizarea României - Modelul liberal de dezvoltare 2013-2020, rezoluţia PNL privind obiectivele de politică externă, rezoluţia cuprinzând viziunea PNL în privinţa revizuirii Constituţiei României şi rezoluţia privind românii de peste hotare.

"Este un privilegiu, o poziţie importantă, încărcată de responsabilitate, în strânsă legătură cu funcţia de secretar, funcţie care, de altfel, a permis accederea mea în această structură.", Mario Ovidiu OPREA, senator de Dolj

Johannis, model pentru liberalii din administraţia publică

Apariţia primarului sibian Klaus Johannis în postura de prim-vicepreşedinte al partidului dă speranţe liberalilor din administraţie în abordarea unei alte direcţii în interiorul formaţiunii privind interesul conducerii centrale faţă de problemele înregistrate în teritoriu. „Pentru mine, domnul Johannis este un model în politică şi administraţie prin constanţa manifestată de-a lungul timpului. În administraţie a reuşit să facă performanţă de-a lungul a trei mandate. Alegerea lui în funcţia de prim-vicepreşedinte înseamnă că focalizarea atenţiei pentru aleşii locali este un deziderat al actualei conduceri a PNL”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Bogdan Pistol.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...