Eveniment

Ponta, dat în judecată de un vâlcean nemulţumit

Procesul intentat de ceferistul Ion Gheorghe se judecă la Curtea de Apel Piteşti

Supărat că nu i se răspunde la petiţii aşa cum dorea, un vâlcean îi cheamă în instanţă pe premierul Victor Ponta şi pe reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Bărbatul, un fost angajat al CFR, vrea să ştie de mai mulţi ani ce măsuri s-au luat pentru siguranţa circulaţiei feroviare, pe timp de ceaţă şi în curbe. Magistraţii din Vâlcea i-au respins cauza pe motiv că le depăşeşte competenţele, însă vâlceanul este hotărât să nu renunţe şi să deschidă acţiune premierului la Curtea de Apel Piteşti.

Cere premierului să verifice departamentele de petiţii şi sesizări

Ion Gheorghe spune că a acţionat în judecată guvernul şi pe premierul Victor Ponta pentru că s-a săturat să tot fie ignorat de instituţiile statului care îşi bat joc de prevederile Legii 544/2004 privind contenciosul administrativ. El ar fi dispus să renunţe la această acţiune numai dacă primul ministru Victor Ponta se va sesiza şi va dispune un control la departamentele de petiţii şi de sesizări. „Doream ca în principiu mesajul meu să ajungă la domnul prim-ministru şi să se facă controale asupra departamentelor de petiţii şi sesizări şi se va constata că foarte multe sunt în neregulă: fie nu se răspunde în termenul legal, fie nu se răspunde deloc, fie se răspunde evaziv sau se evită subiectul şi răspunsul cuvenit. (…) Eu am trimis o sesizare prin care rugam Secretariatul General al Guvernului să oblige, prin Ministerul Transporturilor, Compania de Căi Ferate să ne răspundă la două întrebări, respectiv ce măsuri se vor lua pentru a asigura siguranţa circulaţiei pe calea ferată, care ştiu că este în pericol din toamna lui 2001, iar eu am sesizat oficial din 2005. Nu mi-a răspuns nimeni la această întrebare până acum. Ministerul s-a sesizat şi mi-a răspuns la a doua întrebare, dar, şi la aceasta, răspunsul este că mutilează o hotărâre a unei instanţe de judecată definitivă şi irevocabilă”, a precizat reclamantul.

Magistraţii de la Vâlcea i-au recomandat Piteştiul

Primul termen al procesului contra premierului a fost însă unul nefavorabil pentru vâlceanul nemulţumit, magistraţii Tribunalul Vâlcea îndemnându-l să se adreseze Curţii de Apel Piteşti, întrucât speţa le depăşeşte competenţele teritoriale. „Instanţa, având în vedere susţinerile dumneavoastră, constată că nu este competentă să soluţioneze această cauză şi va declina competenţa la Curtea de Apel Piteşti”, a sunat sentinţa tribunalului Vâlcea.
Ion Gheorghe este decis însă să meargă mai departe şi să se adreseze şi Curţii de Apel Piteşti. În cazul în care va câştiga procesul, el cere premierului Ponta să îi plătească daune în valoare de… un leu. De altfel, fostul angajat al CFR nu este la prima „abatere” de acest gen. În 2008 a dat în judecată administraţia prezidenţială tot pentru nerespectarea prevederilor Legii 544/2004 şi tot la o solicitare asemănătoare. „Am lucrat la căile ferate ca revizor de cale, respectiv preveneam deraierea trenurilor şi de aceea ştiu că şi astăzi siguranţa trenurilor este în pericol…”, a conchis bărbatul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...