Sport

Punct smuls în inferioritate

Echipa severineană s-a întors neînvinsă de la Chiajna şi s-a apropiat la şase puncte de locul care asigură prezenţa în Liga 1.

În prima etapă din acest an, CS Turnu Severin a smuls un punct cu Concordia şi continuă să spere într-o salvare miraculoasă de la retrogradare. Faţă de lotul din tur, echipa preluată în această iarnă de Jerry Gane i-a mai avut în teren doar pe Durimel şi Olah, însă prestaţia celor doi componenţi din vechea gardă n-a fost una strălucită. Per ansamblu, echipa n-a convins, în pofida remizei obţinută în inferioritate numerică. Rezultatul i se datorează, în special, portarului Panagopoulos, care a respins numeroasele şuturi ale gazdelor. Grecul adus de la divizionara secundă FC Vyzas a fost învins doar de la punctul cu var, în minutul 18, penalty acordat în urma unei intervenţii de începător a experimentatului Velcovici, care a şi văzut cartonaşul roşu. Tot dintr-un 11 metri a egalat şi Severinul, prin Costea, care a valorificat, în minutul 58, lovitura de pedeapsă obţinută de fostul mijlocaş al Pandurilor, Vranjkovic, sosit la malul Dunării doar cu 8 zile înaintea meciului de la Chiajna. În prelungiri, penultima clasată din Liga 1 l-a pierdut şi de atacantul Roman, care a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. „Echipa din Chiajna ne-a dominat destul de mult după marcarea golului. La pauză am avut o discuţie cu jucătorii şi le-am spus că meciul nu e pierdut, fiindcă au fost multe echipe care au câştigat în inferioritate. Băieţii au dat dovadă de maturitate şi au luat un punct, dar va fi în continuare greu să evităm retrogradarea. A fost însă un prim pas. Ne-am propus să plecăm neînvinşi de la Chiajna şi am reuşit. Sper să luăm cu Astra cele trei puncte şi să avem un stadion plin!”, a spus Gane.

Costea, gol după 2 ani

Remiza de la Chiajna nu ajută prea mult echipa severineană, dar rezultatul pare unul de moral pentru elevii lui Gane. „Toată echipa a muncit pentru acest rezultat. Se putea şi mai bine, dar pentru început ne mulţumim şi cu acest egal, care e unul pentru moral. Sper ca de la meci la meci să obţinem cât mai multe puncte. Avem mult de muncit pentru a salva echipa. Eu încă nu sunt la capacitate maximă, fiindcă am stat o lungă perioadă în afara gazonului”, a spus Costea. Fostul atacant al Craiovei nu mai marcase de 510 de zile, ultima reuşită datând din 2 octombrie 2010, când a punctat în prelungirile meciului Steaua – Oţelul 2-1.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...