Administraţie

Cîlea bagă parlamentarii Vâlcii în priză

Preşedintele Consiliului Judeţean a înmânat memorii fiecărui parlamentar


Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a făcut apel la parlamentarii din judeţ pentru a surmonta o serie de probleme şi greutăţi ale căror soluţii depăşesc competenţele, posibilităţile şi resursele locale ale dministraţiei publice. În cadrul unui dialog iniţiat de către Cîlea, fiecare parlamentar a fost pus în cunoştinţă de cauză cu toate sau aproape toate problemele a căror rezolvare nu poate veni decât de la instituţiile centrale de stat. Acestea au fost cuprinse şi explicate într-o sinteză pe care preşedintele Ion Cîlea a înmânat-o fiecărui senator şi deputat.
„Sunt bucuros să constat că pachetul de propuneri pe care l-am oferit parlamentarilor de Vâlcea a devenit deja material de lucru şi de teme de abordare în interpelările din Senat şi Camera Deputaţilor. Adevărul este că s-au acumulat numeroase probleme care depind de sprijinul instituţiilor centrale. Cele mai multe, de exemplu, nu vor putea fi soluţionate fără ajutorul Ministerului Sănătăţii. Mă refer în special la reînfiinţarea Spitalului Orăşenesc Bălceşti, achiziţionarea unui nou computer tomograf pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, redeschiderea punctului de lucru Voineasa al Substaţiei de Ambulanţă Brezoi sau alocarea de fonduri pentru achiziţionarea clădirilor în care funcţionează Clinica de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală Călimăneşti. De la Ministerul Culturii aşteptăm să se susţină promovarea proiectului de Hotărâre de Guvern pe care l-am înaintat încă de anul trecut pentru achiziţionarea culei Greceanu din comuna Măldărăşti. Sper, de asemenea, ca prin intervenţia parlamentarilor noştri să se rezolve problema fronturilor de exploatare a calcarului din sectorul minier Bistriţa care se suprapune peste permietrul Parcului Naţional Buila Vânturariţa”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea.

Doleanţă: salarii mai mari pentru primari

Nu în ultimul rând, preşedintele CJ Vâlcea speră ca reprezentanţii judeţului în Legislativ să fie iniţiatorii unui proiect de lege care să majoreze indemnizaţiile primarilor şi viceprimarilor. „Mi-aş dori ca parlamentarii de Vâlcea să inţieze o propunere legislativă cu privire la majorarea indemnizaţiilor primarilor şi viceprimarilor care au rămas demult nemodificate în condiţiile în care ei, prin lege, nu au dreptul la nici un fel de sporuri”, a mai spus Ion Cîlea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...