Administraţie

Un centru acvatic şi de agrement o să apară în Craiova

10 milioane de euro, suma estimată pentru distracţia locuitorilor din Bănie

Proiectul pentru realizarea unui Centru acvatic şi de agrement a fost prezentat de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. Acest centru acvatic se va întinde pe o suprafaţă de 8.500 de mp. Pentru realizarea acestuia va fi nevoie de o proiectare mai ingenioasă pentru că lucrarea va fi făcută în pantă. Acest centru va fi realizat pe un teren din zona General Dragalina, care de ani de zile este liber. Proiectul este cu atât mai interesant cu cât în Craiova zonele de agrement sunt foarte puţine.

„Ca să facem acest lucru ne era simplu să organizăm o simplă licitaţie, însă ne-am gândit că prin ceea ce realizăm trebuie să înnobilăm şi Craiova cu construcţii deosebite şi de aceea ne-am adresat unui cerc mult mai larg şi am avut plăcuta surpriză să se prezinte la licitaţiile noastre pentru acest concurs de idei 12 arhitecţi: şapte din Bucureşti, trei din Cluj Napoca şi doi din Craiova. Aşadar, 12 arhitecţi au depus lucrări, care, sincer, sunt una mai frumoasă ca cealaltă şi un juriu de specialişti a trebuit să analizeze zile întregi până să se ajungă la lucrarea care va fi pusă în operă. Lucrarea aleasă este o lucrare extraordinară, pe care dorim să o punem în practică cât mai repede, dar este clar că nu o vom putea face decât pe un program al Uniunii Europene, adică pe fonduri europene. Din momentul în care se vor lansa fondurile pe sectorul financiar 2014-2020, noi vom avea acest obiectiv realizat. Prin simpla lui înfăţişare, acest obiectiv va atrage oameni şi vizitatori din toată ţara”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Dorin Ştefan, câştigătorul concursului de proiecte

Suma la care se preconizează că va ajunge proiectul este de aproximativ 10 milioane de euro. În acest parc de agrement a fost prevăzută o piscină acoperită semiolimpică, o piscină în aer liber şi mai multe săli de sport. „După ce se va face anul acesta proiectarea, va trebui să găsim soluţia pentru finanţarea acestuia. Odată finanţat, banii vin în judeţ, se organizează licitaţii, se vor crea locuri de muncă la nivelul judeţului”, a declarat Cristinel Iovan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. „Obiectivul va fi ridicat pe un teren al Consiliului Judeţean Dolj, aflat în vecinătatea Centrului Militar Zonal din Craiova. Centrul va fi realizat prin accesarea unui proiect cu finanţare nerambursabilă”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa. Proiectul câştigător aparţine arhitectului Dorin Ştefan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...