Monden

Voineasa, tărâmul „Hard-Enduro”

Staţiunea vâlceană va găzdui în acest an a doua ediţie a competiţiei „Enduro Maniaco Depresiv”

Beneficiind de experienţa acumulată în organizarea Cupei Cupelor la Hard Enduro, de participarea la competiţiile interne de motociclism şi de cooptarea în staff-ul organizator al competiţiei internaţionale Red Bull Romaniacs, Clubul Sportiv de motociclism “Free Bike Team” din Râmnicu Vâlcea organizează în perioada 21-23 iunie 2013, în Munţii Lotrului, cea de-a 2-a etapă a Campionatului Naţional de Hard Enduro. Competiţia este organizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vâlcea, Instituţia Prefectului Vâlcea, Primăria Voineasa, Primăria Malaia, Clubul Rotaract Râmnicu Vâlcea, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport şi obştile din zona Voineasa, Ministerul Mediului şi Pădurilor, Direcţia Silvică Vâlcea.

„Raiul enduriştilor”, asaltat de 1.000 de sportivi

Competiţia găzduită de zona de nord a Vâlcii tinde să devină tradiţională în condiţiile în care după prima ediţie piloţii s-au declarat satisfăcuţi de dificultatea traseului şi de sălbăticia zonei pe care au străbătut-o. Numărul participanţilor este în creştere în acest an, după estimările organizatorilor, alte 300 de persoane urmând să se alăture caravanei care va poposi în Voineasa. „Numărul persoanelor implicate în acest concurs va fi de aproximativ 1.000, reprezentând: organizatori, membri ai Federaţiei Române de Motocross, piloţi, oficiali guvernamentali, reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai Poliţiei, voluntari şi presă. Acest lucru este îmbucurător pentru dezvoltarea turismului de competiţie sau de agrement în localităţile Voineasa, Malaia sau Brezoi, mai ales că în acest an sunt anunţate în zona Obârşia Lotrului - Vidra o serie de competiţii sportive de maraton sau MTB. La startul întrecerii şi-au anunţat participarea atât sportivi din România cât şi sportivi de la cluburi de profil din Franţa, Ungaria, Italia, Spania, Bulgaria, Germania, Austria, Anglia sau Grecia”, a anunţat Cătălin Scobiola, PR-ul clubului organizator. Ce-a de-a 2-a etapă a Campionatului de Hard Enduro este cu câteva zile în avans faţă de cunoscuta competiţie internaţională Hard Enduro Red Bull Romaniacs. Acest aspect a trezit interesul participanţilor la Red Bull Romaniacs, deoarece traseele ambelor competiţii sunt situate în Munţii Lotrului şi sunt asemănătoare în ceea ce priveşte gradul de dificultate, majoritatea concurenţilor văzând în aceasta încă o provocare. Ce-a de-a 2-a etapă a Campionatului de Hard Enduro se va desfăşura pe durata a trei zile, prima zi (vineri, 21 iunie) fiind destinată calificărilor, spectaculoase pentru public. În cea de-a doua zi (sâmbătă, 22 iunie) sunt vizaţi 100 km, iar în cea de-a treia, 55 km. Motocicliştii vor urca vârfuri montane de 2.100 de metri, vor întâlni păşuni alpine, râuri, cascade, obstacole dificile.
Traseele de concurs sunt spectaculoase, într-o zonă renumită pentru peisajele frumoase, dar şi pentru flora şi fauna diversificată, în împrejurimile localităţii Voineasa. Aceasta este o staţiune de munte situată la 80 km de Râmnicu Vâlcea şi 100 km de Sibiu şi este denumită „raiul enduriştilor” datorită traseelor naturale oferite de pădurea întinsă, de nenumăratele drumuri forestiere, de râuri, şi, mai ales, de zonele greu accesibile din exploatările forestiere şi cariere atât de “gustate” de sportivi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...