Eveniment

Dinel Staicu s-a întors acasă după doi ani de detenţie

Controversatul om de afaceri craiovean se pregăteşte să publice memoriile din puşcărie

Arestat cu mare vâlvă în urma procesului privind fraudarea SC Transgaz SA cu 11 milioane de euro, Dinel Staicu, actual Nuţu, a fost eliberat din puşcărie de Tribunalul Bucureşti. Deşi procurorii au făcut recurs, Tribunalul Bucuresti a respins cererea procurorilor şi au înlocuit arestarea preventivă cu măsura obligatorie de a nu părăsi ţara. Recursul procurorilor a fost făcut în data de 6 februarie, atunci când judecătorii Sectorului 2 deciseseră eliberarea lui Dinel Nuţu din arest. Dinel Nuţu nu a scăpat însă de judecată, următorul termen fiind pe data de şase martie în dosarul Transgaz.

Memoriile lui Dinel, gata într-o lună

După doi ani de detenţie, Dinel Nuţu (Staicu) s-a întors în Craiova, în sânul familiei. Omul de afaceri craiovean, a declarat că în perioada următoare intenţionează să dea în judecată statul român pentru cei doi ani pe care i-a petrecut în spatele gratiilor. De asemenea, Staicu susţine că noul proces în care este implicat, pentru un prejudiciu de 11 milioane de euro, este o „făcătură”, cifrele nefiind cele reale. „În scurt timp, maxim o lună, voi lansa o carte pe care am scris-o în puşcărie şi care curpinde toate trăirile şi toate momentele grele pe care le-am îndurat acolo. O să vedeţi că sunt nevinovat”, a declarat Staicu.

Lot „greu” în procesul Transgaz

Alături de Dinel Staicu, mai sunt judecaţi Aurel Gabriel Coconea - fost director general al SNTGN Transgaz SA Mediaş, Cornel Teodor Volintiru - fost director general al SC Sironex SA Craiova, Carmen Ioana Popescu şi Vlad Rebega - fost director general, respectiv economic, al SC BDJ SA Craiova, Vasile Banciu - fost director general adjunct al SC Asigurarea Naţională Română SA, Adrian Georgel Bogza - fost administrator al SC Delta Telecom SA. Prejudiciul total a fost de 11,3 milioane de euro. Acest prejudiciu a rezultat din urma încheierii mai multor convenţii între firmele private ale lui Dinel Staicu, SC Transgaz SA în urma a 14 convenţii de plăţi cu cinci societăţi cu capital integral de stat în care Dinel Staicu ar fi interpus propriile societăţi comerciale. Aceştia au încălcat OUG 10/1997 şi Norma Metodologică privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenţă ale contribuabililor persoane juridice în vederea diminuării blocajului financiar şi a pierderilor în economie, aprobată prin HG 685/1999, motiv pentru care au fost trimişi în judecată. Acesta a mai fost condamnat în data de 4 aprilie 2011 la şapte ani de închisoare privind fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor. Staicu a fost prins în Ungaria, după ce îşi schimbase numele în Nuţu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...