Sport

Oltchim încă visează

Victoria obţinută sâmbătă, 29-25, cu Zvezda a reaprins speranţa calificării în semifinale, dar trupa lui Vestergaard trebuie să câştige toate celelalte trei partide rămase din grupa principală.

Încurajate de 2.500 de fani, roş-albastrele au spart gheaţa şi au câştigat primul joc în grupele principale, 29-25 (16-16) cu Zvezda. Trupa lui Vestergaard nu a impresionat, iar până în minutul 40 nu s-a putut desprinde de rusoaice. Soarta jocului s-a decis între minutele 40 şi 47, când Oltchim s-a distanţat decisiv, la patru goluri (22-18, min. 47). Apărarea chimistă a rezistat mult mai bine în partea secundă, Navarro a început să apere şi Oltchimul a câştigat cu o diferenţă de patru goluri, 29-25. Au impresionat plăcut în special fâşneaţa ucraineancă Managarova, devastatoare pe contraatac, Bulatovic a fost precisă în aruncările de la 7 metri, în timp ce Pineau şi Brădeanu au dus greul defensivei.
Tehnicianul danez Jakob Vestergaard continuă să creadă în şansele de calificare. „Am întâlnit o echipă puternică, dar cred că victoria noastră este meritată. Am greşit mai puţin de la meci la meci. Mai este, însă, mult de lucru, dar cred că suntem pe drumul bun. Cu acest succes, am făcut primul pas spre urcuşul pe munte. Încă putem câştiga grupa, dar la momentul actual şi poziţia a doua este una bună”, a spus Vestergaard.
Pentru calificarea în semifinale, Oltchim trebuie să câştige toate celelalte trei jocuri rămase, dintre care două deplasări, la Zvenigorod şi Budapesta. O misiune infernală pentru Oltchim, în ultimul an în care clubul vâlcean şi-a propus Liga Campionilor. Din vară, probabil că toate stranierele şi multe dintre autohtonele cu salarii mari vor pleca şi vor lăsa locul jucătoarelor tinere pe care Oltchim le are împrumutate.

Bulatovic, a treia în topul marcatoarelor

Dacă colega sa de la Naţională, Jovanovic, dezamăgeşte crunt, cealaltă muntenegreancă, Bulatovic, a demonstrat că rămâne jucătoarea determinantă pentru Oltchim. Katarina este pe locul 3 în topul marcatoarelor din Liga Campionilor, cu 62 de reuşite, fiind devansată de Knezevic (Buducnost, 74 goluri) şi Tomori (Rail Cargo, 70 goluri). „Nu contează câte goluri marchez eu. Aş fi mai fericită să nu înscriu niciodată, dar echipa să câştige! O să jucăm din ce în ce mai bine, o să ne pregătim. Dacă noi jucăm la potenţial maxim, nu avem cum să nu obţinem alte trei victorii în grupă”, a declarat Bulatovic.

Manea, convinsă de calificare

După succesul cu Zvezda, pivotul Oana Manea spune că este convinsă că Oltchim va ajunge în semifinalele Ligii Campionilor. „Credem cu toată convingerea că vom ajunge acolo. Ne pregătim să învingem în fiecare meci. Va fi o perioadă de două săptămâni de pauză în Ligă, vom avea timp să ne pregătim şi apoi atacăm ultimele trei partide. Sper ca acum să fi trecut această perioadă neagră, să fie un succes care să ne descătuşeze, să nu mai jucăm crispat. Moralul va fi altul acum”.

Rail Cargo a câştigat şi cu Krim

Jucătoarele vâlcence au aşteptat în zadar un rezultat favorabil în derbyul grupei, disputat duminică, la Budapesta. Rail Cargo a trecut cu 30-26 de Krim şi este aproape calificată în semifinale. Campioana Sloveniei a condus permanent în prima repriză, chiar şi la patru goluri, însă la pauză a fost doar 15-14 pentru Krim. Cu Tomori în prim plan, unguroaicele au revenit puternic în repriza secundă, au preluat conducerea pe tabela de marcaj prima oară în minutul 34 (17-16). Finalul a fost fără emoţii pentru Rail Cargo, care s-a impus la o diferenţă de patru goluri, 30-26.

Trei meciuri în cinci zile

Oltchim revine în Liga Naţională cu trei jocuri în decursul a doar cinci zile. Mai întâi, joi, 21 februarie, vâlcencele evoluează la Roman, contra echipei locale HCM. Sâmbătă, 23 februarie, trupa pregătită de Vestergaard merge la Bucureşti pentru jocul cu CSM, formaţie antrenată de fosta jucătoare a Oltchimului, Simona Gogârlă. În fine, Oltchim termină turul de forţă pe 26 februarie, la vâlcea, cu trupa Marianei Târcă, Corona Braşov. „Avem trei meciuri în întrecerea internă pe care sper să le folosim la maximum pentru pregătirea partidei retur cu Zvezda, care nu va fi deloc una uşoară, dar pe care trebuie să o câştigăm pentru a rămâne în cursa pentru calificarea în semifinale”, a spus Vestergaard.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...