Politică

Oltenia nu merge pe mâna lui Udrea

Democrat liberalii din regiune nu marşează la candidatura „reginei” lui Băsescu

Şah mat la preşedinte! Asta este poziţia în care se aşează organizaţiile PDL din Oltenia înaintea alegerilor interne din partid. Varianta Elena Udrea, aruncată în faţă de Băsescu, nu este agreată de liderii organizaţiilor judeţene din Oltenia ale democrat-liberalilor. PDL Dolj a anunţat că nu o va susţine pe Elena Udrea la şefia partidului, precizând că delegaţii organizaţiei la Convenţia Naţională nu îi vor acorda fostului ministru al Dezvoltării „mai mult de zero voturi”. Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu aleşii locali, dar şi cu liderii organizaţiilor din judeţ şi a fost comunicată sâmbătă, 16 februarie, de parlamentarul doljean Ştefan Stoica. În acelaşi timp, fostul senator de Vâlcea, Dorel Jurcan, anunţă că delegaţii organizaţiei vor merge pe mâna lui Blaga.

Romeo Rădulescu, singurul pion al lui Udrea

În Vâlcea, doar fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu, actual deputat PDL, marşează pe varianta candidaturii Elenei Udrea. Iniţiativa lui Rădulescu nu este însă bine privită de actuala conducere judeţeană a partidului. „Abia săptămâna viitoare vom avea o întâlnire în biroul permanent al organizaţiei judeţene pentru a stabili delegaţii care vor participa la conferinţa naţională. Vă spun însă de pe acum că vom insista pe varianta Blaga la alegeri. Ne-a uimit şi pe noi ieşirea preşedintelui Băsescu şi propunerea făţişă a Elenei Udrea, dar considerăm că Vasile Blaga nu a apucat să îşi ducă la îndeplinire planurile din vară din cauza agitaţiei pricinuite de referendumul pentru demiterea preşedintelui. Apoi a urmat confruntarea electorală pentru alegerile parlamentare, din care am ieşit cu un rezultat slab, dar nu cred că se impune o schimbare a preşedintelui de partid”, apreciază Dorel Jurcan. Cu demisia aproape scrisă în urmă cu două săptămâni, liderul democrat-liberalilor vâlceni crede că este cazul să îşi menţină poziţia de conducător al organizaţiei până la noile alegeri din filiala vâlceană. „Da, am fost hotărât să îmi asum în totalitate eşecul înregistrat la alegerile parlamentare şi eram pregătit să renunţ la funcţie. Situaţia s-a schimbat. Poate sunt alţi colegi care au să îşi reproşeze mai multe decât mine. Oricum, voi rămâne să îmi duc la capăt mandatul, dar nu voi mai candida pentru preşedinţia filialei. Voi alege să susţin un candidat”, a mai spus Jurcan. Şi în Dolj situaţia se prezintă la fel de clară după anunţul făcut de liderul organizaţiei PDL, Ştefan Stoica. „Noi, organizaţia de Dolj, am acceptat, ca de fiecare dată, la dezbatere toate moţiunile care s-au depus, îi vom primi pe toţi cei care îşi vor depune moţiunile pentru a ni le expune, dar noi ştim foarte multe lucruri şi am văzut ce ne spune lumea. Scopul unui partid este acela de a prezenta un program de guvernare care să adune foarte multe voturi, dar cu reprezentanţi, cu oameni care aduc voturi. Şi am convingerea fermă că dacă doamna Udrea va reuşi să strângă numărul de semnături pentru moţiunea dânsei, în judeţul Dolj mai mult de zero voturi nu o să ia. Poate cel mult două voturi dacă mai erau domnul Solomon şi domnul Vişan. Din păcate, aceasta este realitatea, am discutat cu oamenii şi avem capacitatea să fim raţionali şi să dorim binele partidului”, a declarat Ştefan Stoica. Acesta a menţionat că îşi doreşte alegeri în partid, şi nu la televizor, în emisiunile de dezbatere politică.

Elena Udrea a declarat, vineri, la Roman, că în formaţiune nu mai există, în prezent, „comunicare între vârful partidului şi baza lui”, ea susţinând că, din ce în ce mai mult, liderilor PDL le este frică să stea în faţa oamenilor.

„Deciziile se iau în partid, nu la televizor!”

Aceeaşi idee a fost susţinută şi de deputatul PDL Constantin Dascălu. „Sper ca această Convenţie să fie făcută cu 5.000 de delegaţi, asta înseamnă că vor participa aleşii locali, membri de partid care îşi vor spune părerea şi vom transmite un mesaj foarte clar către cetăţeni că deciziile se iau în partid, nu la televizor”, a declarat Constantin Dascălu. Actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat, luni, candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului. La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, marţi, că va candida la preşedinţia partidului. Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc în 23 martie. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1Tv, că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o convenţie cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, „aşa cum se produce acum”.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, 14 februarie, că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a criticat conducerea actuală a PDL şi pe liderul Vasile Blaga pentru îndepărtarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar şi pentru rezultatele proaste obţinute la alegerile parlamentare din decembrie. Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, vineri, ca răspuns la criticile lui Traian Băsescu la adresa sa, că vede că dintr-o dată acesta şi-a reevaluat poziţia faţă de Victor Ponta şi Liviu Dragnea, adăugând că preşedintele „se pricepe foarte bine la reevaluări”. El a mai spus, de asemenea, că românii ştiu că Traian Băsescu o susţine pe Elena Udrea, el criticând faptul că şeful statului intervine, pentru a doua oară, într-o competiţie internă a PDL. Şi alţi lideri ai PDL au ţinut să răspundă acuzaţiilor şefului statului, fie afirmând că acesta ar trebui să dea mai multe detalii, fie arătându-se deranjaţi de intervenţia lui Traian Băsescu. Au existat şi lideri PDL care i-au dat dreptate preşedintelui Traian Băsescu. Liderul PDL Elena Udrea a declarat, vineri, la Roman, că în formaţiune nu mai există, în prezent, „comunicare între vârful partidului şi baza lui”, ea susţinând că, din ce în ce mai mult, liderilor PDL le este frică să stea în faţa oamenilor. Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, şi-a exprimat speranţa ca dezbaterea internă care va urma în PDL după depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte să fie fair-play, pentru a nu se transforma partidul, după Convenţia Naţională, într-unul care creează „fracţiuni şi tranşee”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...