Actualitate

Oltenii dau iama la recuperarea taxei auto

90% dintre doljeni şi-au luat banii înapoi, iar în Mehedinţi Finanţele Publice restituie anual zeci de milioane de lei

Peste 500.000 de persoane din toată ţara au intentat, începând din 2008, procese pentru a nu plăti sau pentru a li se restitui taxa auto, circa 200.000 de dosare fiind soluţionate favorabil până în prezent, se arată într-un studiu prezentat recent de un cabinet de avocatură bucureştean. „În prezent, pe rolul instanţelor din ţară se află, din 2012 şi 2013, peste 300.000 de dosare având ca obiect recuperarea taxei auto pătite sau evitarea plăţii”, a declarat avocatul Daniela Gogonea, colaborator al C.A. Coltuc din Bucureşti. Gogonea a precizat că, în majoritatea cazurilor, reclamanţii au câştig de cauză. Judeţele unde cele mai multe dosare - peste 90% - primesc soluţii favorabile reclamanţilor sunt Bistriţa-Năsăud, Bihor, Caraş-Severin şi Dolj. La polul opus se află judeţul Argeş, unde între 75% şi 80% dintre dosare sunt soluţionate favorabil.

147 de mehedinţeni au înscris maşinile fără bani

După ce au dat în judecată Instituţia Prefectului şi au câştigat procesele anevoiose în anul 2012, un număr de 147 de mehedinţeni au înscris maşinile fără să achite taxa de înmatriculare. Pe de altă parte, un număr de 1.725 de şoferi au ales în anul 2012 şi cealaltă variantă. Au plătit taxa ca să-şi poată înscrie maşina în circulaţie mai repede apoi au dat în judecată Direcţia Generală a Finaţelor Publice Mehedinţi pentru returnarea taxei. Anul trecut, această instituţie a returnat per total, ca urmare a unor astfel de litigii, suma de 11.237.009 lei.
Potrivit specialiştilor, pentru prima înmatriculare a unui vehicul în ţară orice român are două alternative legislative. Prima este să plătească taxa de primă înmatriculare. Astfel înscrie maşina mai repede, însă, ulterior ca să recupereze banii, e nevoit să dea în judecată Direcţia de Finanţe, iar procesul durează cel puţin 3-4 luni. Cea de-a doua variantă îl ajută să nu se scobească în buzunar de bani, dar înscrie maşina mai tâziu. Persoana dă în judecată Instituţia Prefectului, trece prin toate fazele procesuale şi în final, cu hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă privind obligarea înscrierii maşinii, se prezintă la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Auto şi Înmatricularea Vehiculelor Mehedinţi. O evidenţă cu cei care merg pe această ultimă variantă este ţinută de către reprezentanţii SCCRPAIV Mehedinţi: „Noi avem statistica doar pentru persoanele cu hotârâri judecătoreşti definitive de obligare a înscrierii maşinii fără taxă. Direcţia de Finanţe are evidenţa cu cei care au ales varianta achitării taxei auto şi recuperarea sumelor în instanţă. Vă pot informa că, în cursul anului trecut, au existat 147 de hotărâri judecătoreşti definitive de obligare a înscrierii maşinii fără taxă, persoanele în cauză acţionând în instanţă Instituţia Prefectului de care noi aparţinem. În baza acelor hotărâri judecătoreşti, noi am eliberat conform legii certificate de înmatriculare şi numere de înmatriculare”, ne-a declarat inspectorul principal Dorin Dache, de la SPCRPAIV Mehedinţi.

1725 de şoferi au dat în judecată Finanţele Mehedinţi în 2012

În anul 2012, potrivit unei statistici a Direcţiei Generale Judeţene a Finaţelor Publice Mehedinţi, s-au înregistrat 1.725 de dosare cu litigii în instanţă privind returnarea taxei auto, din care 950 de dosare au fost soluţionate irevocabil, restul fiind pe rol în diverse etape, fond, recurs ori apel. Mai precis, un număr de 1.725 de şoferi au dat în judecată Finaţele Mehedinţi pentru recuperarea taxei de primă înmatriculare plătită la înmatricularea vehiculului. Purtătorul de cuvânt al DGJFP Mehedinţi, Cornel Gurbină, ne-a spus că, în urma centralizării datelor, ne poate informa şi cu privire la suma totală returnată pe anul 2012 în procesele privind returnarea taxei auto: „În 2012, Finanţele Publice Mehedinţi au returnat în urma proceselor privind taxa de primă înmatriculare suma totală de 11.237.009 lei. În anul 2012, în faza de litigii în instanţă privind returnarea acestei taxe, s-au înregistrat un număr de 1.725 de dosare, din care 775 în curs de judecată şi 950 soluţionate irevocabil. Din aceste 950 de dosare soluţionate irevocabil au fost admise în favoarea reclamanţilor 935 de dosare, iar 15 dosare au fost respinse. Motivele de respingere sunt diverse, depind de la caz la caz, nu ştiu în detaliu. Probabil sunt legate de inadvertenţe, de un temei legal”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Mehedinţi.

Taxa se transformă în timbru de mediu

Taxa de primă înmatriculare auto, calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza capacităţii cilindrice şi emisiilor de dioxid de carbon, a fost introdusă la 1 ianuarie 2007, fiind înlocuită, de la 1 iulie 2008, cu taxa de poluare auto ce prevedea niveluri de până la trei ori mai mici pentru unele maşini vechi, dar mai mari la cele noi. În 2011, cuantumul taxei auto a fost majorat în medie cu 45-50%, dar cu o creştere dublă sau aproape triplă pentru vehicule poluante. Pe de altă parte, în 2011, Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene a hotărât că taxa auto încalcă legislaţia Uniunii Europene, întrucât produce un dezavantaj la vânzarea maşinilor second-hand din alte state pe teritoriul României. În ianuarie 2012, pe fondul protestelor organizate atunci în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării în care una dintre revendicările formulate viza eliminarea taxei auto, Guvernul a decis să suspende pentru un an, până la 1 ianuarie 2013, taxa de primă vânzare, cu explicaţia că proprietarii de maşini vechi trebuie să beneficieze de timp suplimentar pentru a vinde autovehiculele. În şedinţa de Guvern din 16 ianuarie, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a prezentat o propunere pentru aplicarea noii taxe, numită timbru de mediu. Acesta ar urma să fie aplicat numai autovehiculelor de pasageri cu cel mult opt locuri şi stabilit luând în calcul integral emisia de dioxid de carbon, nu doar 30% ca în prezent, cuantumul taxei pentru maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2 urmând să scadă comparativ cu valorile actuale. Plata pentru timbrul de mediu va fi efectuată o singură dată pe toată durata de funcţionare a maşinii, indiferent de câte ori aceasta va fi vândută ulterior. Timbrul de mediu va fi aplicat numai maşinilor tip M1 (destinate transportului de persoane care au, în afara scaunului conducătorului, cel mult opt locuri pe scaune), nu şi celorlalte tipuri de vehicule, precum tiruri, autocare sau microbuze, pentru care va fi achitată în continuare actuala taxă auto.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...