Administraţie

Primăria Craiovei a semnat contractul pentru Water Park

În Slatina şi Râmnicu Vâlcea edilii au în lucru proiecte asemănătoare

Primăria municipiului Craiova a semnat contractul de execuţie al complexului „Craiova Water Park-Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova”. Proiectul este finanţat prin programul Operaţional Regional 2007-2013. Investiţia este în valoare totală de aproximativ 86 milioane lei, din care 41 milioane lei o să fie cofinanţarea din partea bugetului local şi 30 de milioane de lei contribuţia Uniunii Europene. Restul de aproximativ 14 milioane de lei vor fi asiguraţi din bugetul de stat. Lucrările vor fi efectuate de asocierea de firme SC Delta ACM 93 SRL – SC Polystart Impex SRL – SC UTI Grup SA, prin liderul de asociere SC Delta ACM 93 SRL, în valoare totală de 80.699.200 lei, TVA inclus.
Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului va cuprinde o clădire pentru bazine acoperite şi jocuri de apă în suprafaţă desfăşurată de 6019,40 mp, din care bazin înot adulţi 202,5 mp, bazine pentru tobogane 156 mp + 51,5 mp, lazy river – 102,3 mp, bazin cu elemente de joacă – 41,10 mp şi bazine cu apă în suprafaţă totală de 5.131,30 mp din care, 1250 mp piscină bazin, 241,20 mp suprafaţă relax pool cu entertaining pool, 1256 mp suprafaţă bazin cu valuri, 201 mp suprafaţă bazin pentru copii - piscină tematică, 460 mp bazin cu apă pentru copii şi mobilier pentru joacă (water playground), bazin de 415,30 mp - 1 turn cu 2 tobogane, bazin de 460 mp 1 turn cu 5 tobogane. Terenurile de sport vor avea o suprafaţă totală amenajată de 2306 mp.

În Slatina, clubul nautic intră a treia oară la licitaţie

Noul edil al Slatinei, Minel Prina, va superviza, în 25 februarie, organizarea celei de-a treia licitaţii pentru amenajarea celui mai modern club nautic din ţară, care ar urma să se afle pe malul râului Olt de la intrarea în oraş dinspre Craiova. Investiţia este evaluată la 34 milioane lei fonduri europene. „Până acum ar fi trebuit să fim cu lucrarea într-o fază avansată, dar modul neserios al firmei de proiectări ce a întocmit planul proiectului ne-a adus unde suntem acum, adică în impas. Este păcat că s-a pierdut atâta timp, dar nu avem ce face, aceasta este legislaţia de la noi şi trebuie să o respectăm. Anul trecut am stat cu licitaţia aproape două luni pe SEAP fără ca nimeni măcar să ne dea un telefon să ne întrebe despre acest proiect. Nu ne-a venit să credem, nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva, mai ales că valoarea lucrării nu este nici ea de lepădat. Asta este, sperăm să reuşim să ducem licitaţia la sfârşit măcar acum, când ne-am mai luat nişte măsuri de prevedere ca să nu mai avem problemele de până acum”, a declarat primarul Prina. În zona destinată proiectului ar urma să fie astfel amenajate facilităţi de top, precum: un debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele, iar vechea piscină de la plaja Oltului va fi înlocuită cu una dotată cu sistem de reciclare şi clorinare a apei. Din peisaj nu vor lipsi terenuri de sport pentru: minigolf, tir cu arcul, beach-volei, tribune, o zonă pentru escaladare/căţărare, spaţii pentru fitness şi SPA, o pistă asfaltată pentru biciclete şi o suprafaţă pentru rolleri. În Râmnicu Vâlcea, autorităţile locale mizează pe un proiect destinat a da o altă faţă bazei de agrement Ostroveni, în curând urmând să se organizeze licitaţia pentru preluarea administrării acesteia. De asemenea, nici albia râului Olăneşti, care străbate municipiul, nu a fost dată uitării, în planurile edililor intrând amenajarea şi estetizarea acesteia pentru a o deschide ca spaţiu de agrement destinat locuitorilor din oraş.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

12.02.2013 - 20:26andreea:Bravo Olguta !

11.02.2013 - 22:29maria:Uite ca se poate !

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...