Eveniment

Condamnări cu închisoare la Primăria Craiova

Doi funcţionari din instituţie şi un fost consilier local, condamnaţi într-un dosar al jafului imobiliar desfăşurat în „epoca” Solomon

Doi funcţionari din cadrul Primăriei Craiova au fost condamnaţi la închisoare cu executare de către Magistraţii Curţii de Apel Craiova. Cei doi lucrau la Serviciul de Disciplină în Construcţii din Cadrul Primăriei Craiova în anul 2008 când au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals. Alături de cei doi, a mai fost trimis în judecată şi fostul consilier local Aurel Bejenoiu, care s-a ales cu o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese.

SC TICSIM SRL, firma de la care a început totul

Totul a început în anul 2006, când, conform procurorilor DNA, Aurel Bejenoiu, pe atunci consilier local, ar fi luat un teren care aparţinea municipalităţii pentru firma SC Ticsim SRL. Proprietarii firmei erau nimeni alţii decât fiica şi ginerele acestuia, Elena Cristina şi Ştefan Răzvan Tică. Cum un teren de 110 mp aflat într-o zonă destul de bună în Craiova, mai precis pe strada Dâmboviţa, nu se putea obţine fără licitaţie, cei doi soţi au apelat la fostul consilier Aurel Bejenoiu. Pentru că lucrurile erau mai complicate decât la prima vedere, acesta a apelat la primarul Antonie Solomon, care l-ar fi redirecţionat către Gheorghe Daici, pe atunci şef la Serviciul de Disciplină în Serviciu. Aici a intrat în peisaj Ionel Păpălă, cel care a preluat cazul de la Gheorghe Daici.

Raport falsificat

Pentru ca terenul să fie luat mai uşor, Păpălă a menţionat în raportul întocmit că pe respectivul teren s-ar fi aflat o construcţie provizorie, deşi terenul ar fi fost liber. Ceea ce era mai greu s-a realizat şi astfel, pe data de 31 octombrie 2006, falsul raport a trecut de Consiliul Local, el fiind votat inclusiv de Aurel Bejenoiu. Lucrurile au mers foarte bine pentru cei trei până în anul 2008, când au fost trimişi în judecată. Procesul a durat doi ani, timp în care procurorii au analizat dosarul. Data de 30 noiembrie 2010 a adus şi primele condamnări în acest proces, astfel că Aurel Bejenoiu a primit un an de puşcărie cu executare. Pe lângă această pedeapsă, i-a fost retras dreptul de a mai fi ales sau de a alege, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. Păpălă şi Daici au fost condamnaţi tot la un an de închisoare cu executare pentru fals intelectual şi uz de fals. Cei trei nu au fost mulţumiţi de sentinţă şi au apelat la calea recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta şi-a declinat competenţa de a judeca acest caz, astfel că cei trei au revenit de unde au plecat, la Curtea de Apel Craiova. Au urmat alţi doi ani de procese, perioadă care a dus durata procesului la şase ani. După alte înfăţişări în care cei trei au încercat să îşi demonstreze nevinovăţia, Curtea de Apel Craiova a hotărât că cei trei sunt vinovaţi, numai că pedepsele din urmă cu doi ani au fost modificate astfel că fostul consilier local, Ionel Păpălă a primit un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Daici a primit de această dată un an şi patru luni cu executare şi Păpălă un an şi şase luni pentru fals intelectual şi uz de fals.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...