Eveniment

Medicii de la „Filantropia”, acuzaţi de malpraxis într-un caz cutremurător

O tânără de 26 de ani a decedat într-un spital craiovean după ce a suferit o operaţie de cezariană la Spitalul „Filantropia”

Tânăra care pe data de 26 ianuarie a intrat în comă în urma unei intervenţii prin cezariană la spitalul Filantropia din Craiova a decedat sâmbătă, 09 februarie la ora 23:30 de minute, în urma unui stop cardiac. Tânăra din comuna Coşoveni avea 26 de ani şi era mama unei fetiţe de trei ani. În urmă cu trei săptămâni, pe data de 26 ianuarie, aceasta s-a prezentat la spitalul Filantropia din Craiova pentru o operaţie de cezariană, aducând pe lume un copil perfect sănătos.

Medicii au refuzat să o transfere la Bucureşti

Lucrurile au început să se înrăutăţească după două zile de la operaţie, când Victorina Buzatu a început să se simtă rău, situaţia agravându-se în următoarele două zile. Îngrijorată de starea de sănătate a proaspetei mămici, familia acesteia a decis să ceară trecerea acesteia la spitalul Judeţean Craiova. „S-a simţit rău la doar câteva zile după operaţia de cezariană. Am vrut să o ducem la un spital din Bucureşti, însă nu ne-au dat voie. Au spus că are gripă porcină. Nimeni nu ne-a dat cu exactitate un diagnostic. Medicii care au operat-o sunt vinovaţi”, susţin rudele femeii.
Starea tinerei mămici nu s-a ameliorat nici după transferul la Spitalul Judeţean Craiova, unde a fost internată la secţia de Terapie Intensivă.
Pe data de 4 februarie aceasta a făcut stop cardio-respirator, fiind resuscitată de medicii de la Spitalul Judeţean. Medicii s-au declarat sceptici cu privire la şansele acesteia de supravieţuire. După ce, timp de o săptămână, aceasta a fost ventilată mecanic, inima ei nu a mai rezistat şi a făcut stop cardiac. Deşi medicii au încercat să o resusciteze, eforturile acestora au fost în zadar, decesul fiind constatat sâmbătă, 09 februarie, la ora 23.30.

Familia acuză medicii de malpraxis

Membrii familiei se declară revoltaţi şi declară război Spitalului Filantropia din Craiova. Aceştia acuză medicii de malpraxis. „Fata mea şi-a mai dorit încă un copil. Şi-a făcut toate analizele şi i-au ieşit bine. Pe masa de operaţie s-a întâmplat ceva, însă nimeni nu vrea să ne spună adevărul. Am dat bani, dar acum fata mea a murit. O să merg până în pânzele albe, iar medicii care mi-au operat fata prin cezariană vor plăti”, a declarat tatăl fetei după ce s-a constatat decesul tinerei mămici.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

12.02.2013 - 20:30andreea:Nu cred ca exista medic care sa'si doreasca ca pacientului sau sa i se intample ceva rau...pot fi cauze multimple care sa intervina in cursul unei operatii,nu trebuie sa tragem concluzii nefondate..este trist ca s'a intamplat o nenorocire in familie ,insa nu trebuie acuzat nimeni pana nu se fac expertize

12.02.2013 - 15:02praja nu mai copia :declaratie furat din alte ziare din Craiova....

Tatăl tinerei a povestit că a dat bani la naştere, dar degeaba. "Fata mea şi-a mai dorit încă un copil. Şi-a făcut toate analizele şi i-au ieşit bine. Pe masa de operaţie s-a întâmplat ceva, însă nimeni nu vrea să ne spună adevărul. Am dat bani, dar acum fata mea a murit. O să merg până în pânzele albe, iar medicii care mi-au operat fata de cezariană vor plăti", a spus cu lacrimi în ochi Marian Ionescu, tatăl fetei.

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...