Sport

Handbal feminin, Liga campionilor

Oltchim, aproape eliminată din grupele principale

Oltchim a suferit în duminică seară cel de-al doilea eşec din grupele principale ale Ligii Campionilor, la Ljubljana, 24-28 cu Krim. Astfel, trupa lui Vestergaard, fără niciun punct după două jocuri, mai are şanse doar teoretice de calificare, fiind nevoită să câştige toate celelalte patru meciuri, un lucru greu de crezut. Mai ales în condiţiile în care jucătoarele sunt neplătite de două luni, iar danezul Vestergaard nu găseşte soluţii să redreseze o echipă în plin picaj, deşi are la dispoziţie un lot garnisit cu vedete.

După un start bun de partidă, în care s-au aflat la conducere primele 9 minute, roş-albastrele au greşit din nou foarte mult în atac, unde au trăit doar din aruncările lui Bulatovic, iar în apărare nu au reuşit deoc să o blocheze pe Penezic, interul Krimului fiind jucătoarea care a făcut diferenţa. Slovenele au intrat la pauză în avantaj, 13-10, iar în partea secundă şi-au consolidat victoria, în ciuda eforturilor chimistelor de a reveni în joc.
Preşedintele Petre Berbecaru pare a fi singurul care mai speră la semifinale. "Am jucat mai bine decât cu FTC Budapesta în prima etapă, dar tot nu suntem încă echipa care trebuie. De acum, nu mai trebuie să facem niciun pas greşit. Ne trebuie patru victorii din patru meciuri, adică să învingem acasă la FTC, două cu Zvezda, iar pe Krim s-o batem la minimum 5 goluri. Fetele au fost mai determinate astăzi, dar din păcate, doar jumătate dintre ele. În grupa 1 este clară treaba, favoritele Gyor şi Larvik vor merge mai departe, pe când la noi se joacă. Depinde doar de noi să fim pe unul din primele două locuri. În acest moment, consider că şansele noastre la calificarea în semifinale sunt de 60%", a spus Berbecaru


Duminică, 16 februarie, Oltchim joacă pe teren propriu cu Zvezda, în derbyul ultimelor clasate.

În celălalt joc din grupă, tot azi, FTC a câştigat pe teren propriu, 35-34 cu Zvezda şi maghiarele, alături de Krim, au punctaj maxim. În cealălaltă grupă, Larvik a câştigat la Podgorica, 20-18 şi norvegiencele, alături de Gyor, se îndreaptă către semifinale.

Marcatoare: Krim - Penezici 11 goluri, Varlec 5, Worz 3, Martin 3, Piedade 3, Mavsar 2, Torstensson 1;
Oltchim - Bulatovici 10 goluri, Nechita 3, Manea 2, Barbosa 2, Managarova 2, Brădeanu 2, Curea 1, Pineau 1, Meiroşu 1.

Clasament

1.Krim 2 2 0 0 57-48 2
2.FTC 2 2 0 0 58-56 2
3.Oltchim 2 0 0 2 46-51 0
4.Zvezda 2 0 0 2 58-64 0

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...