Astăzi este ultima zi a Festivalului Buridava, pe care primarul Remus Sasu şi echipa sa îl propun anual localnicilor şi turiştilor din staţiune. Ocnele Mari este una dintre foarte puţinele localităţi vâlcene a căror istorie dovedită coboară foarte adânc în timp. Cetatea Buridava a fost capitala tribului geto-dac al burilor, de unde îi vine şi numele. Buridava este astăzi un şantier arheologic deschis cercetării permanente, alături de multe alte explorări şi cercetări pe care istoricii le fac în această zonă. Pe vestita Coloană a lui Traian este o scenă a întâlnirii dintre buri şi romani, care vorbeşte despre vitejia acestei comunităţi. Este firesc ca sărbătoarea anuală a Ocnelor Mari să se numească Buridava şi să conţină, printre altele, spectacole cu armate de daci şi de romani defilând pe străzile oraşului, confruntându-se în parcul central sau interacţionând cu localnicii pentru a-şi prezenta costumele, armele şi obiceiurile antice pe care le aduc cu ei.
La Ocnele Mari are loc un spectacol al istoriei locale ca nicăieri altundeva. Se întâmplă chiar astăzi, în ultima zi a Festivalului Buridava de la Ocnele Mari.
Mă alătur primarului Remus Sasu şi invitaţiei lui de a merge la Ocnele Mari pentru sărbătoarea locală care propune o serie de spectacole fără egal.
La mulţi ani, Ocnele Mari!
Eugen Neaţă, deputat PSD