Ultima Oră

Vot locale şi europarlamentare 2024!

Încurcătură la urne în secţiile de vot din Vâlcea

Activitatea în unele secţii de votare din Vâlcea a fost întreruptă câte o jumătate de oră pentru a rezolva o problemă neaşteptată, care ar fi putut deveni fraudă electorală.

În cazul buletinelor de vot tipărite pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, alegătorii primeau chiar câte 4-5 buletine de vot per alegător, din cauză că acestea erau lipite între ele.

Cazul a fost raportat de reprezentanţii PSD din diverse secţii de votare, personalul alocat secţiilor fiind nevoit să verifice cu atenţie, să dezlipească sau chiar să taie buletinele de vot lipite între ele.

O situaţie similară s-a petrecut şi în Drăgăşani, cu buletinele de vot pentru primarul municipiului, activitatea în secţia de votare 93 fiind suspendată timp de o jumătate de oră pentru o mai bună verificare a buletinelor ce urmau să fie înmânate alegătorilor.

Peste 300.000 de vâlceni sunt chemaţi la vot

Numărul total de alegători din judeţul Vâlcea înscrişi în Registrul electoral, la data de 16 mai 2024, pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, este de 315 565.

Pentru acest scrutin în judeţul Vâlcea numărul total al secţiilor de votare organizate este de 434. Pentru alegerile din 9 iunie 2024 la nivelul judeţului Vâlcea au fost tipărite 347 838 de buletine de vot.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...