Ultima Oră

Diculoiu, alungat de muncitori de la negocieri

Liderul de sindicat Mihai Diculoiu a fost scos de la negocierile purtate în această după amiază între conducerea Oltchim şi reprezentanţii protestatarilor. Protestatarii au spus că Mihai Diculoiu nu îi mai reprezintă, întrucât nu i-a ajutat până în prezent şi a fost părtaş la dezastrul financiar în care se află combinatul chimic vâlcean. "I-am cerut lui Diculoiu să plece şi să nu mai discute cu directorul Bălan. El nu ne reprezintă, el ne-a înşelat toate aşteptările şi a făcut doar afacerile lui şi nu ne-a ajutat în niciun mod. În rest, cerem banii pe decembrie şi ianuarie, iar dacă se fac disponibilizări să ne dea salariile compensatorii, conform Contractului Colectiv de Muncă. Suntem supăraţi, Ponta şi Vosganian ne-au minţit, ne mint şi acum, dar protestul continuă până la clarificarea situaţiei", a spus unul din cei 500 de protestari. Salariaţii care au declanşat astăzi protestul de la Oltchim l-au huiduit pe Diculoiu până când acesta a părăsit clădirea pavilionului administrativ.
"Au venit acolo în birou, la directorul Mihai Bălan, şi mi-au cerut să ies afară. M-au huiduit, dar nu m-au împins. Am ieşit afară, pe hol, şi le-am explicat că nu se anulează Contractul Colectiv de Muncă şi că insolvenţa va fi susţinută financiar de cele 45 de milioane de euro, suma necesară pentru ajungerea combinatului la o capacitate de funcţionare de 65 la sută. Cei care au intrat peste mine în birou sunt de la Sindicatul «Victoria» care nu e reprezentantiv pentru Oltchim, dar eu le-am explicat că discut cu directorul Bălan pentru toţi salariaţii", susţine Diculoiu.
Conducerea Oltchim i-a anunţat pe angajaţi că nu există o decizie privind concedierile, iar restanţele salariale urmează să fie primite în două tranşe, la mijlocul şi la sfârşitul acestei luni. Cu toate acestea, liderii protestatarilor se arată neîncrezători în promisiunile făcute de directorul Mihai Bălan.
"Oamenii s-au săturat de calcule, analize, strategii şi alte vorbe pe tema «viitorul Oltchim». Oamenii vor restanţele salariale pe decembrie şi ianuarie şi de aceea au ieşit la protest. Conducerea i-a anunţat că nu se pune problema de concedieri şi că lichidarea pe ianuarie va fi dată pe 15 februrie, iar avansul pe februarie pe 28 februarie. Lichidarea pe decembrie şi avansul pe ianuarie se vor regăsi la masa credală vor fi luate în funcţie de resursele financiare şi de negocieri", a declarat Corneliu Cernev, preşedintele sindicatului "Victoria" din Oltchim. Salariaţii au anunţat că vor relua acţiunea dacă nu li se va prezenta situaţia reală a combinatului şi a locurilor de muncă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...