Actualitate

Filmul Olteniei de Sub Munte se pregăteşte de lansare

• Pelicula „Discover Oltenia!” va avea avanpremiera în Horezu şi lansarea oficială în Bucureşti • „Sunt foarte mândru că am fost ales să fiu ambasador al Olteniei de Sub Munte” – Charlie Ottley, regizor

„Una dintre cele mai bune iniţiative pe care le-am întâlnit în România în ultimii 10 ani”, aşa descrie Charlie Ottley poveste geoparcului aspirant UNESCO de la poalele Munţilor Căpăţânii

Regizorul şi scenaristul britanic a petrecut aproape şase luni în depresiunea Horezu vizitând fiecare colţişor de natură sau zonă cu tradiţii străvechi din regiunea ce aspiră la o titulatură recunoscută la nivel mondial.
Schiturile şi mănăstirile pitite pe plaiuri montane sau în sate uitate de timp, cabanele turistice din Parcul Naţional Buila, tradiţiile seculare păstrate cu sfinţenie în Vaideeni, Costeşti, Bărbăteşti, Stoeneşti l-au încântat pe Ottley.

Echipa sa a filmat continuu pe perioada iernii şi în primăvară lucrurile care dau o identitate aparte Olteniei de Sub Munte, iar din luna aprilie au trecut la montajul peliculei „Discover Oltenia”, un film dedicat patrimoniului natural şi cultural din zona care include localităţile Horezu, Băile Olăneşti, Stoeneşti, Bărbăteşti, Costeşti şi Vaideeni.

„Este un exemplu perfect despre cum poţi alege o zonă sălbatică şi, în timp ce o protejezi, să o transformi într-o sursă de venit pentru economia locală. Această iniţiativă va genera prosperitate pentru toate aceste sate pe care le prezentăm în film şi pentru toate meşteşugurile frumoase, pentru cultura, monumentele şi istoria pe care le posedă această regiune. Sunt foarte mândru că am fost ales să fiu ambasador al Olteniei de Sub Munte . Sper din tot sufletul că oamenii de aici vor folosi avantajele pe care statutul de geoparc UNESCO le va aduce zonei”, a declarat Charlie Ottley cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea peliculei.

În vara acestui an, „Discover Oltenia” va avea o primă vizionare chiar în inima Olteniei de Sub Munte, la Horezu, lansarea oficială a filmului urmând să fie făcută în Bucureşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...