Special

Elev vâlcean, bursier la o prestigioasă universitate americană

„Este de datoria noastră, a instituţiei Consiliului Judeţean Vâlcea, să-l sprijinim în realizarea acestui vis al lui”, Constantin Rădulescu, preşedinte CJ Vâlcea

Rezultat de excepţie al unui elev al Colegiului Naţional „Alexandru Lahovary”, care tocmai a primit o bursă integrală din partea la Columbia University din New York, una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume.
Sebastian Gălbenuş (19 ani), vâlceanul care îşi pregăteşte deja bagajul pentru New York, va urma studii de inginerie mecanică, deşi recunoaşte că are un ţel mult mai măreţ.

„Voi urma inginerie mecanică, dar sunt pasionat, de asemenea, şi de fizică cuantică şi aş vrea să fac cercetare în acest domeniu”, a spus tânărul, copleşit de emoţiile veştilor venite de peste Atlantic.

„Cred că este de datoria noastră, a instituţiei Consiliului Judeţean Vâlcea, să-l sprijinim în realizarea acestui vis al lui, care este unul măreţ şi dificil de realizat. Ne mândrim cu el şi suntem convinşi că, şi prin rezultatele muncii lui, judeţul Vâlcea va fi şi mai cunoscut în lume. Este un tânăr deştept, foarte deschis, social, joviabil şi cred că trebuie să avem grijă de el. Este datoria noastră, mai ales atunci când în judeţ ai un astfel de elev, care se pregăteşte să plece peste mări şi ţări, după ce a fost selectat de una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume”, a comunicat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Acesta a mai spus că urmează să facă toate demersurile legale pentru a găsi soluţia de a-i asigura eminentului elev suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor cu traiul zilnic pe durata primului an de universitate.

„Sebastian va vorbi despre noi în New York şi în Statele Unite. Atunci când va fi întrebat de unde este va spune: Vâlcea, România. Este normal ca şi judeţul Vâlcea să îşi facă datoria faţă de astfel de tineri”, a conchis preşedintele Rădulescu.

În topul mondial al celor mai bune universităţi, Universitatea Columbia a ocupat, în 2023, locul 22 din peste 1.700 de instituţii academice din lume.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...