Politică

Senator PSD: „La Vâlcea, alegerile europarlamentare sunt în pericol!”

Un senator PSD de Vâlcea trage semnalul de larmă pentru liderii coaliţiei de guvernare, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, după ce derapajele comportamentale şi calculele politice de domeniul absurdului făcute de deputatul PNL, Cristian Buican, riscă să diminueze impactul listei comune de candidaţi la europarlamentare.

„Am spus public de foarte multe ori că alegerile europarlamentare sunt în pericol la Vâlcea, atât în municipiul Râmnicu Vâlcea, cât şi în judeţ, dintr-o perspectivă foarte simplă. Nu există colaborare cu preşedintele Partidului Naţional Liberal Vâlcea. Mai mult de atât, pentru a întări ceea ce spun, la nivelul judeţului Vâlcea, dumnealor fac următoarea campanie: oriunde ar merge, în târguri, pieţe, dumnealor împart flyere cu pozele noastre în care spun: Mafia PSD. Nu mai votaţi PSD! Ori, oamenii te întreabă: dar, la europarlamentare cum votăm? Ce răspuns să le mai dai atunci, după o astfel de atitudine a acestor oameni. Le spui: haideţi să votăm trandafirii şi nimic altceva!”, a punctat senatorul PSD de Vâlcea, Bogdan Constantin Matei.

Politică de tipul „muşchii mei, minte nu are!”

Pe lângă confuzia creată în rândul alegătorilor de ceata de campanie coordonată de liderul PNL, Cristian Buican, modul acestuia de a face opoziţie merge şi spre titlul de activism securisto-comunist, în care instituţii de control ale statului, coordonate de liberali, vânează cu îndârjire orice candidat social-democrat, fie el aspirant la fotoliul de primar sau de consilier local, fie deja în funcţie.

Un caz menţionat de senatorul Matei se referă la un angajat al Romsilva, care odată ce optat pe o candidatură pe listele social-democraţilor, a fost detaşat, la foc rapid, pentru 40 de zile, la o distanţă de 80 km faţă de localitatea unde îşi depusese candidatura.

„Preşedintele PNL Vâlcea continuă ameninţările şi şantajul la adresa colegilor mei de partid. Motivul este unul halucinant, demn de tratament medical! Nu eşti cu mine, îi pun pe ai mei pe tine! În acest caz, ai mei sunt cei pe care Buican i-a numit directori ai anumitor instituţii deconcentrate ale statului român! Adversarul politic ne provoacă la împărţit pumni, ură, dezbinare! Dragi colegi, liberali vâlceni, pumnii noştri au doar minte, nu forţă fizică!”, a concluzionat senatorul Bogdan Matei.

Aluzia la împărţitul de pumni are şi altă conotaţie, în perioada de precampanie, deputatul Buican fiind implicat într-o altercaţie fizică cu un primar din sudul judeţului, fost edil liberal, care în ultimele două luni a ales să migreze, împreună alţi 14 primari, către tabăra social-democraţilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...