Administraţie

Week-end plin de evenimente: spectacole cu artişti de top, târg de meşteri populari şi festival gastronomic în centrul oraşului cu ocazia Zilelor Râmnicului

Prevăzută a se derula între 17 şi 20 mai, aniversarea a 636 de ani de la prima atestare documentară a Râmnicului (într-un hrisov al domnitorului Mircea cel Bătrân datat 20 mai 1388) invită locuitorii oraşului la o serie de manifestări dintre cele mai diverse.

Nu vor lipsi, ca la fiecare ediţie, concertele de muzică populară, pop şi rock, pe scena din Scuarul Mircea cel Bătrân urcând, în serile de 17, 18 şi 19 mai artişti de top precum Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu, Emilian, Iuliana Beregoi, Nicole Cherry şi Ştefan Bănică Jr. Tot în centrul Râmnicului, în week-end-ul 17 - 19 mai se va desfăşura Târgul Meşterilor Populari Vâlceni în cadrul căruia 26 de artişti populari îşi vor prezenta creaţiile lor iubitorilor de frumos. Printre celelalte manifestări se numără un concert-eveniment al mezzosopranei Victoria Cortez, premierea câştigătorilor concursului de pictură „Râmnicul meu”, un festival gastronomic şi un concert de fanfară. Luni, 20 mai, prima atestare a municipiului va fi marcată oficial la ora 10.00, la Arenele „Traian”, de o şedinţă festivă a Consiliului Local, urmată de o paradă până la statuia Domnitorului Mircea cel Bătrân de la intrarea în parcul central şi de un moment artistic oferit de actorii Teatrului Municipal „Ariel”.

Organizatorul principal al evenimentelor este Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, Fanfara Judeţeană „Constantin Brâncoveanu” Vâlcea, Filarmonica ”Ion Dumitrescu”, Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea, Teatrul Municipal ”Ariel” şi Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...