Politică

Declaraţie politică!

Ziua Europei

În 1985, organismele europene au hotărât să declare data de 9 mai - când a fost adoptată Declaraţia Schuman (9 mai 1950) care s-a aflat la originea Comunităţii Europene a Cărbunelui şi Oţelului, din care s-a născut Uniunea Europeană de azi - Ziua Europei.

Este limpede că Uniunea Europeană include mai puţine state decât Consiliul Europei, dar acestea au o mai puternică integrare, decât acelea din Consiliu. Mai important decât asemenea diferenţe care decurg din organizările politice ale continentului este faptul că Europa are o tradiţie culturală comună alcătuită, în primul rând, din moştenirea greco-romană şi creştinism.

O moştenire care i-a dat Europei o unitate axiologică şi o proiecţie în viitor bazată pe respectul pentru om, pentru lege şi pentru libertate.

Această moştenire este aceea pe care o întrupează şi Uniunea Europeană şi Consiliul Europei. Este o moştenire prin care fiecare dintre noi este liber să-şi caute binele propriu în respect pentru binele celorlalţi. Politic, Europa încă are de aşteptat împliniri superioare. Cultural şi uman ea este leagănul libertăţii, iubirii, înţelepciunii şi al fiecăruia dintre noi.

Dintre toate aceste motive trebuie să spunem "La Mulţi Ani" fiecăruia dintre purtătorii sufletului european!

Deputat Cristian Buican

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...