Actualitate

Primăria Craiovei s-a constituit parte civilă în procesul lui Mititelu

Edilii din Bănie solicită un milion de euro în procesul deschis de finanţatorul Universităţii Craiova

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, s-a prezentat luni, 04 februarie, la sediul DNA pentru a depune o cerere de constituire ca parte civilă a instituţiei cu suma de un milion de euro în cazul plângerii făcute de Adrian Mititelu împotriva FRF şi LPF privind dezafilierea Universităţii Craoiva. Lia Olguţa Vasilescu a declarat că Primăria municipiului Craiova deţine unu la sută din veniturile echipei de fotbal, astfel că, în raport de prejudiciul global calculat de către club, şi municipalităţii îi revine un procent de unu la sută, respectiv suma de un milion de euro. Primarul Craiovei anunţase deja de o săptămână şi jumătate că doreşte ca municipalitatea craioveană să se constituie parte în procesul deschis împotriva FRF şi LPF.

Suporterii craioveni îşi cer înapoi echipa de suflet

Potrivit unui sondaj de opinie realizat după declanşarea scandalului privind dezafilierea Universităţii Craiova, 80 la sută dintre craioveni vor ca echipa să rămână în formatul actual, aproximativ şase la sută sunt de acord cu înfiinţarea unei alte echipe, iar restul nu sunt interesaţi de subiect. Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că echipa ar trebui să rămână în formatul actual, dar acest lucru nu ar fi posibil, potrivit susţinerilor dintr-un comunicat de săptămâna trecută al FRF, în care s-ar fi precizat că oraşul poate avea o echipă, dar să nu se mai numească Universitatea Craiova şi să nu-l mai aibă pe Mititelu drept finanţator. Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenţia procurorilor DNA în urma plângerii penale depuse de gruparea „U” Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal care au votat excluderea „Ştiinţei” din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Războiul comunicatelor

Federaţia Română de Fotbal arăta în 29 ianuarie, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că includerea omului de afaceri Adrian Mititelu în iniţiativa autorităţilor locale de renaştere a Universităţii Craiova ar fi o catastrofă. Conducerea Federaţiei a ţinut să readucă în atenţie contraperformanţele echipei craiovene din perioada în care Mititelu a condus clubul: „Poate că ar fi util să amintim opiniei publice «performanţele» sportive şi manageriale ale clubului condus de Adrian Mititelu, care au însemnat retrogradarea pe cale sportivă a echipei sale, insolvenţa şi intrarea în executare silită a societăţii comerciale pe care o deţinea şi dezafilierea ca membru al FRF. Intenţiile sale, anunţate săptămâna trecută, de a diviza societatea comercială, aflată în stare de insolvenţă, pentru a crea o entitate fără datorii care să se asocieze cu autorităţile locale, se înscriu în aceeaşi strategie falimentară pe care a urmat-o în ultimii ani (când mai multe societăţi cu nume asemănătoare au fost folosite pentru a crea confuzie şi a ascunde problemele financiare, respectiv, FC Ştiinţa U Craiova SA, Fotbal Club U Craiova SA, Ştiinţa Fotbal Craiova SA). Este de neconceput ca o echipă de fotbal condusă din nou de Adrian Mititelu să poată atrage fotbalişti, tehnicieni sau personal administrativ, în condiţiile în care aproape toţi cei care au făcut parte din fosta structură a societăţii controlate de Adrian Mititelu nu fuseseră plătiţi de foarte mult timp în momentul dezafilierii”. În opinia FRF, Adrian Mititelu ar trebui să cedeze palmaresul echipei Universitatea Craiova autorităţilor locale, instituţia arătându-şi disponibilitatea de a sprijini autorităţile locale în demersul de renaştere a echipei oltene. Finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, anunţa în 24 ianuarie că va ceda majoritatea acţiunilor către municipiu, judeţ, o asociaţie a suporterilor şi una a fostelor glorii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...