Sub Lupă

Faceţi loc pentru mămica baronului Duicu!

Mama preşedintelui CJ Mehedinţi, cadorisită cu un teren în buricul Severinului

Ana Duicu a primit un teren de 600 metri pătraţi în centrul Severinului, unde are o benzinărie prosperă. Terenul urmează să fie achiziţionat de aceasta la preţul de 125 de euro metrul pătrat, deşi preţul pieţei indică o cifră de cel puţin trei ori mai mare pe metrul pătrat de teren pus la vânzare în zonă. Consilierii din opoziţie au anunţat că sesizează organele abilitate pe motiv că ar exista anumite probleme cu evaluarea terenului.

Ana Duicu, mama preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, pesedistul Adrian Duicu, a primit un cadou din partea consilierilor USL din Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, la ultima şedinţă. Este vorba despre un teren de 598 metri pătraţi, amplasat chiar în centrul municipiului. Decizia politică a stârnit un adevărat scandal în timpul şedinţei Consiliului Local. Terenul cu pricina este situat chiar în centrul oraşului, în aşa numita zonă 0. Pe suprafaţa de apoape 600 de metri pătraţi, familia Duicu are de ani buni deschisă o benzinărie. Iniţial, firma SC Adalar SRL (n.r.- proprietatea familiei Duicu) folosea acest teren, situat la intersecţia străzilor Brâncoveanu – Smârdan şi bulevardul Tudor Vladimirescu, printr-un contract de asociere în participaţiune încheiat cu Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin. La începutul acestui an, Ana Duicu, mama preşedintelui CJ Mehedinţi şi administratorul SC Adalar SRL, a solicitat, printr-o cerere adresată primarului Severinului, aprobarea cumpărării acestui teren. Ca urmare a cererii Anei Duicu, funcţionarii Primăriei Drobeta Turnu Severin au întocmit un referat în care se stipulează: „Deoarece asociatul SC ADALAR SRL deţine acest teren numai în exploatare şi nu în concesiune sau proprietate, acesta şi-a manifestat intenţia de a realiza asemenea investiţii (lucrări de modernizare şi efectuarea de noi investiţii) pe terenul solicitat a fi cumpărat din domeniul privat al municipiului Drobeta Turnu Severin. (...) Propunem Consiliului Local analizarea oportunităţii vânzării terenului în suprafaţă de 598 mp, pentru care a fost întocmit raport de evaluare, rezultând o valoare totală de 327.291 lei fără TVA sau 74.239,21 euro”, se arată în document.

Consilierii opoziţiei: „Vom sesiza organele abilitate”

Consilierii locali ai opoziţiei au spus că terenul este subevaluat. Familia Duicu va plăti pentru acest teren al primăriei doar 125 de euro pe metrul pătrat. În ceea ce priveşte contractul privind acel teren, consilierul democrat-liberal Mircea Grosu a declarat: „Noi suntem aici într-o asociere în participaţiune. Primăria, pe de o parte, vine cu pământul, iar firma Adalar, în numele căreia semnează doamna Duicu, vine şi construieşte acolo o benzinărie. Acum, noi ne vindem partea noastră de participaţiune, dar rămânem în participaţiune, cum vine asta? Aşa cum arată astăzi acest proiect, noi credem că este împotriva legii şi ne vedem obligaţi să sesizăm şi organele abilitate”. Consilierul local UNPR Liviu Nicolicea susţine că această suprafaţă de teren „avea ca destinaţie amenajarea unui sens giratoriu. Acolo este şi intersecţia arterelor principale ale municipiului Drobeta Turnu Severin”. Potrivit acestuia, în contractul de participaţiune, în perioada acordării acestui teren, Primăria şi-a rezervat dreptul ca, atunci când va necesita amenajarea acestei zone, terenul respectiv să fie retrocedat municipalităţii.

Duicu: “Nu mă ocup cu evaluări, cu subevaluări!”

Experţii în domeniul imobiliar sunt de părere că un metru pătrat în zona centrală a Severinului costă în jur de 400 de euro. Referitor la toată această situaţie, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, a declarat că el nu are nicio implicare. „Eu nu mă ocup cu evaluări, cu subevaluări, n-am nicio implicare, nicio legătură, e vorba de o firmă a mamei mele, care cumpără un teren, ce treabă am eu cu această chestiune! Sincer vă spun nu e treaba mea, eu sunt la Consiliul Judeţean Mehedinţi, ce legătură are una cu alta?”, a declarat pesedistul Adrian Duicu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...