Eveniment

Poliţistul bătăuş din Ţuglui a demisionat

Omul legii neagă că ar fi agresat doi septuagenari din Podari, dar preferă să renunţe la funcţia de conducere

Şefului postului de Poliţie din localitatea doljeană Ţuglui, în cazul căruia Poliţia a deschis o anchetă după ce doi bătrâni au susţinut că au fost agresaţi de acesta, a solicitat, sâmbătă, 02 februarie, să fie schimbat din funcţie. Conform unui comunicat emis de IPJ Dolj, agentul Florentin Stîrcu a solicitat, sâmbătă, prin raport, eliberarea din funcţia de şef de post, urmând să fie numit într-o funcţie inferioară. Stîrcu este cercetat de procurorii de la Parchetul Tribunalului pentru agresarea celor doi bătrâni din localitate. „În funcţie de rezultatul cercetărilor făcute de Parchetul Tribunalului Dolj, procurorii urmează să se pronunţe în legătură cu săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă de către agentul de poliţie”, se arată în comunicat.

Poliţist nervos

Poliţia Judeţeană Dolj a declanşat o anchetă în cazului şefului de post din localitatea Ţuglui, după ce doi bătrâni, o femeie şi un bărbat, au susţinut că au fost agresaţi de agent, având nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit poliţiştilor, incidentul a avut loc vineri după-amiază, în localitatea Podari, unde şeful de post din Ţuglui se afla într-o razie. La un moment dat, poliţistul a oprit un tânăr care conducea un moped fără să aibă permis de conducere şi i-a întocmit proces-verbal, apoi l-a rugat pe septuagenarul Ion Badea să semneze ca martor. Bătrânul, în vârstă de 75 de ani, a refuzat să semneze, iar poliţistul ar fi încercat să-l imobilizeze şi i-ar fi rupt mâna când a încercat să-i pună braţele la spate. Bătrânul din Podari spune că o vecină, în vârstă de 73 de ani, Ioana Panduru, i-ar fi sărit în ajutor, iar poliţistul ar fi împins-o, aceasta căzând şi lovindu-se cu capul de o piatră.

O fractură şi un cap spart, preţul întâlnirii cu „legea”

Ulterior, cei doi bătrâni au mers la spital, însă nu au avut nevoie de internare. „La Unitatea de Primiri Urgenţe s-au prezentat două persoane în vârstă. Pacienţii au fost evaluaţi. Femeia avea o plagă tăiată la cap uşoară şi nu a avut nevoire de internare, iar bărbatul avea o fractură la mâna stângă. I s-a aplicat un tratament ortopedic şi a fost trimis acasă”, explică Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova. Victimele poliţistului nu au depus deocamdată plângere împotriva acestuia, însă Ion Badea susţine că va face o reclamaţie împotriva omului legii după eliberarea certificatului medico-legal. „Mi-a rupt mâna că nu am vrut să mă pun martor. Nu este normal ce s-a întâmplat. Mă duc la medicina legală să îmi scot certificat şi voi depune plângere împotriva lui”, afirmă bătrânul din Podari. Scandalul a pus pe jar şi conducerea IPJ Dolj, care a declanşat o anchetă pentru desluşirea cazului. „De sâmbătă dimineaţă, conducerea Inspectoratului de Poliţie a declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul. Poliţistul a raportat încă de vineri acest incident”, susţine Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. În cursul acestei săptămâni, toate părţile implicate în incident, dar şi martorii vor fi audiaţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...