Actualitate

Directorul Folescu scapă de destituire

Şeful secţiei mehedinţene a Drumurilor Naţionale iese basma curată din scandalul carambolului de TIR-uri

Directorul de la Secţia de Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin, pesedistul Cornel Folescu, a fost repus în funcţie după ce fusese suspendat, amendat de Poliţia Rutieră cu 7000 de lei şi anchetat de către o comisie a CNADR. Cu circa 2 săptămâni în urmă, pe un cod galben de polei, drumarii lui Folescu nu au curăţat drumul de polei şi din acest motiv în zona Faţa Cremenii s-a petrecut un accident rutier fără precedent în care s-au tamponat în cascadă nu mai puţin de 6 tiruri. Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, ne-a declarat că nu el a stabilit ca directorul Folescu să revină în funcţie ci o comisie de control din cadrul CNADR care a venit special în judeţ pentru o anchetă amănunţită. Prefectul Drăghiea ne-a mai spus că, în urma analizării situaţiei, directorul Cornel Folescu a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% timp de 3 luni: „Directorul Folescu a fost repus în funcţie dar a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioadă de 3 luni de comisia din cadrul CNADR. Eu nu pot să comentez, e decizia unei comisii de specialitate şi eu doar am luat act de acest lucru. Sper ca pe viitor să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat”, a declarat prefectul de Mehedinţi, Nicoale Drăghiea.

Povestea unui carambol de neimaginat

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin, pesedistul Cornel Vasile Folescu, a fost suspendat din funcţie în urma unui accident în lanţ petrecut în dimineaţa zilei de 11 ianuarie 2013 pe DN6 la Faţa Cremenii-Mehedinţi pe un drum necurăţat de polei. Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, a anunţat că s-a luat decizia de către directorul CNADNR de a-l suspenda din funcţie pe domnul Folescu Cornel Vasile.
În accidentul fără precedent au fost implicate simultan nu mai puţin de nouă autovehicule, şase dintre acestea fiind tiruri. Un autotren încărcat cu bovine a încercat să evite impactul cu un vehicul staţionat pe marginea drumului, dar a derapat din cauza poleiului şi s-a răsturnat pe marginea drumului. A urmat apoi un accident în lanţ, din care a rezultat rănirea uşoară a trei persoane, care au fost transportate la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Mehedinţi şi avarierea autovehiculelor implicate în eveniment. Autotrenul încărcat cu bovine a suferit pagube importante. Din cele 65 de bovine care erau transportate în acest vehicul, 10 au murit strivite. Animalele care au scăpat nevătămate au fost cu greu recuperate de pe câmp de reprezentanţii firmei elene păgubite.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...