Politică

Slătinenii şi-au ales un primar penal

Minel Prina a câştigat alegerile parţiale din Slatina cu un scor zdrobitor

Candidatul USL, Minel Prina, a câştigat alegerile parţiale de duminică pentru Primăria Slatina, cu 70,36%, urmat de candidatul PP-DD cu 16,81% şi cel al PDL, cu 4,89. Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Olt, Minel Prina (USL) a obţinut 70,36% din voturi (21.446). Acesta a fost urmat de Radu Paul Orzaţă, candidatul PP-DD, care a obţinut 16,81% din voturi (5.125) şi de candidatul PDL Ana Anghel cu 4,89% din voturi. Nouă persoane au candidat pentru funcţia de primar al Slatinei, rămasă vacantă după ce Darius Vâlcov a fost ales senator.

Lovit de DNA, iertat de judecători

Minel Prina este viceprimar al Slatinei, iar după alegerile din 9 decembrie 2012, când primarul Darius Vâlcov a demisionat din funcţie, a preluat prerogativele de primar. Acesta a fost desemnat de USL să candideze, deşi în luna decembrie a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie. Minel Prina, fost director al Direcţiei Tehnice a Primăriei Slatina şi Marian Diaconu, fost viceprimar al municipiului Slatina, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2009, fiind acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii DNA au stabilit că, în perioada august 2004 - martie 2006, Marian Diaconu, în calitatea sa de viceprimar al municipiului Slatina, cu atribuţii de coordonare a Direcţiei Tehnice - Compartimentul Investiţii, Lucrări Publice, Licitaţii, şi Minel Prina, în calitate de director al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Slatina, au atribuit în mod ilegal unor firme 18 contracte pentru execuţia unor lucrări. În 7 decembrie 2012, magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat definitiv pe Prina la patru ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, lui Prina i-au fost intezise mai multe drepturi, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dar şi dreptul de a ocupa o funcţie ca aceea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus însă şi suspendarea executării „pedepsei accesorii” pe durata termenului de încercare de şase ani, astfel că acesta a putut candida la alegerile din 3 februarie.

Procurorii DNA au stabilit că în perioada august 2004 - martie 2006 Marian Diaconu şi Minel Prina, au atribuit în mod ilegal unor firme 18 contracte pentru execuţia unor lucrări. În 7 decembrie 2012, magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat definitiv pe Prina la patru ani de închisoare cu suspendare.

Vremuri grele pentru învinşi

În frângerea suferită de pedelista Ana Anghel în cursa pentru fotoliul de primar al Slatinei atrage o pată neagră asupra întregii organizaţii PDL Olt. Decapitată după dezertarea lui Darius Vâlcov, organizaţia „portocaliilor” olteni riscă să fie restructurată din temelii. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, 04 februarie, înainte de şedinţa BPN, că rezultatele partidului la alegerile locale parţiale nu sunt bune, că sunt diferenţe mari între judeţe şi acest lucru arată amploarea muncii care trebuie făcută în organizaţiile partidului. „Rezultatele nu sunt bune, evident, şi, desigur, fiecare partid sau alianţă politică, după ce câştigă alegerile generale, câştigă toate alegerile parţiale în următoarele luni şi cu noi s-a întâmplat asta în 2009, 2010, 2005 şi 2006”, a precizat Blaga, întrebat de rezultatul alegerilor parţiale din 3 februarie. El a adăugat că sunt diferenţe mari între judeţe şi acest lucru arată amploarea muncii care trebuie desfăşurată în organizaţiile partidului. Blaga a mai spus că judeţul Olt este cu mari probleme încă din vara anului trecut şi va fi primul judeţ care va fi luat în analiza conducerii PDL.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...