Administraţie

Severinul, supravegheat prin 127 camere video

Cele mai importante zone ale municipiului Drobeta Turnu Severin sunt monitorizate video de către agenţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală. Măsura a fost aplicată în baza unui proiect pe fonduri europene, iar monitorizarea se face în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi.

Proiectul european prin care, în cele mai importante şi aglomerate intersecţii şi zone ale municipiului Drobeta Turnu Severin, au fost montate camere video a devenit operaţional. Toate imaginile din oraş sunt captate la Direcţia Generală de Poliţie Locală, acolo unde un agent urmăreşte tot ce se întâmplă în cele mai aglomerate zone ale municipiului. Pe raza oraşului au fost montate 127 de camere video, dintre care 57 sunt de tip mobil, ceea ce înseamnă că aparatul poate capta imaginea pe o rază de 360 de grade.

Agenţi instruiţi în baza unui program de perfecţionare

În centrul de monitorizare video special amenajat în incinta Direcţiei de Poliţie Locală au fost amenajate două ecrane mari, dar şi mai multe computere, acolo unde imaginile pot fi vizualizate, examinate, iar dacă s-a produs un incident în una dintre intersecţii, acesta poate fi urmărit astfel încât să se poate identifica cine este vinovat de acel incident. „Prin hotărârea de Consiliu Local numărul 71 pe 2012, sistemul de supraveghere video din municipiu a fost transmis spre administrare Direcţiei de Poliţie Locală Drobeta Turnu Severin. Operatorii care deservesc acest sistem de monitorizare sunt din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală, aceştia fiind instruiţi în baza unui program de perfecţionare”, a precizat Luria Mărţuică, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie Locală din Drobeta Turnu Severin.

În colaborare cu IPJ Mehedinţi

În cazul în care în una dintre intersecţiile municipiului sau în una dintre zonele unde au fost amplasate aceste aparate video se întâmplă un eveniment nefericit, aceste imagini pot ajunge şi la poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi. Predarea şi transmiterea datelor se face în baza unei solicitări scrise, iar măsura se aplică mai ales în cazul în care este vorba de lucrări care au un caracter penal sau lucrări care necesită urmărire. Datele informaţionale sunt transmise pe suporturi video securizate. Ca obiective în care au fost amplasate camerele de luat vederi în urma studiului de fezabilitate, s-a decis să fie urmărite toate intersecţiile aglomerate din Turnu Severin, pieţele, zonele în care îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ, Târgul Veterani, Palatul „Theodor Costescu” şi Primăria din municipiu. Valoarea proiectului de implementare a sistemului de supraveghere video din Drobeta Turnu Severin se ridică la aproximativ 1.700.000 de lei. Beneficiarul proiectului este Primăria oraşului, iar finanţarea a fost aprobată în baza Programului Operaţional Regional 2007 – 2013.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...