Sport

750.000 lei, un impuls vital pentru sportul de performanţă în Vâlcea

Într-o demonstraţie de angajament continuu pentru dezvoltarea sportului la nivel local, Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a aprobat, în şedinţa de vineri, 29 martie 2024, alocarea unei sume impresionante de 750.000 lei pentru susţinerea sportului de performanţă din judeţ. Această iniţiativă subliniază o tradiţie anuală de investiţii în sport, reflectând viziunea CJ Vâlcea de a promova excelenţa în acest domeniu.

Din totalul fondurilor alocate, o sumă semnificativă de 600.000 lei este destinată municipiului Râmnicu Vâlcea, cu scopul specific de a susţine echipa de handbal SCM Râmnicu Vâlcea şi activităţile de fotbal de performanţă. Această investiţie vine ca o recunoaştere a rolului central pe care Râmnicu Vâlcea îl joacă în promovarea sportului de înaltă performanţă la nivel judeţean şi naţional.

În plus, conform contractului de asociere cu localităţile Horezu, Călimăneşti şi Dăeşti, fiecare dintre aceste comunităţi va beneficia de 50.000 lei. Fondurile sunt dedicate cluburilor locale de fotbal, care concurează în Liga a III-a, şi reprezintă un sprijin vital pentru menţinerea şi dezvoltarea activităţilor sportive în aceste zone.

“Noi, CJ Vâlcea, susţinem nu doar baschetul şi celelalte secţii din cadrul CS Vâlcea 1924, ci alocăm bani şi localităţilor în care se face sport de performanţă. Astfel, în şedinţa CJ Vâlcea de vineri, 29 martie, am aprobat alocarea municipiului Râmnicu Vâlcea a sumei de 600.000 lei, pentru susţinerea echipei de handbal SCM Râmnicu Vâlcea şi a fotbalului de performanţă. De asemenea, în baza contractului de asociere cu localităţile Horezu, Călimăneşti şi Dăeşti, acestea vor primi câte 50.000 lei fiecare, bani care vor merge către cluburile locale de fotbal, care activează la nivelul Ligii a III-a”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Acest efort financiar substanţial evidenţiază o politică consecventă a CJ Vâlcea de a sprijini diversitatea sportivă, de la baschet la handbal şi fotbal, atât în oraşul principal al judeţului, cât şi în localităţile mai mici. Prin aceste investiţii, CJ Vâlcea nu doar că îşi exprimă susţinerea pentru sportul de performanţă, dar contribuie şi la creşterea calităţii vieţii, la promovarea unui stil de viaţă sănătos şi la stimularea coeziunii comunitare.

Importanţa acestor fonduri pentru sportul local nu poate fi subestimată. Ele oferă oportunităţi pentru tinerii atleţi de a-şi urma visurile sportive, facilitează accesul la antrenamente şi competiţii de calitate superioară şi contribuie la creşterea prestigiului judeţului Vâlcea în arena sportivă naţională şi internaţională.

Decizia CJ Vâlcea de a aloca 750.000 lei sportului de performanţă reafirmă angajamentul judeţului faţă de dezvoltarea durabilă a sportului şi subliniază rolul esenţial pe care sportul îl joacă în promovarea valorilor pozitive în societate. Este un pas încurajator către realizarea aspiraţiilor sportive ale judeţului şi consolidarea poziţiei sale ca centru important de excelenţă sportivă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...