Administraţie

Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a mărit taxele

Primarul Gherghe a plecat capul în faţa recomandărilor transmise de Ponta

În şedinţa în care consilierii majoritari USL au votat creşterea birurilor pe motiv că aşa prevede noul cod fiscal dat de Guvernul Ponta 2, primarul Constantin Gherghe, om cu mare popularitate, cunoscut şi sub numele de "primarul severinenilor” nu a avut niciun cuvânt de spus. Este pentru prima dată în viaţa lui de politician când pune capul în jos.

Severinenii vor plăti taxe şi impozite mărite cu 16%. Acest lucru a fost hotărât în ultima şedinţă de Consiliu Local. Trista veste vine după ce, în urmă cu nici 2 săptămâni, aceiaşi consilieri locali votaseră pentru „nemărirea” taxelor şi impozitelor, mai exact pentru menţinerea lor la nivelul anului trecut. Proiectul de hotărâre de CL de mărire a birurilor a stârnit o dispută aprigă între cei de la putere şi cei din opoziţie. „În campania electorală, Guvernul USL s-a bătut cu pumnul în piept că nu va creşte taxele şi impozitele locale, împovărând astfel populaţia României cu noi biruri de stat. Iniţial, ni s-a spus că nu cresc, iar această decizie ne aparţine. Am votat să nu se mărească impozitele. După care, primul ministru a venit iar şi ne-a spus că, dacă nu creştem impozitele, să nu apelăm la rezervele de stat. Iarăşi am votat să nu crească dările. Acum au venit aceiaşi guvernanţi USL şi ne-au spus că este musai să creştem taxele şi impozitele locale dacă nu avem datorii către bugetul de stat. Este normal ca Primăria municipiului Severin să aibă datorii, pentru că se vede ce s-a făcut în oraş în ultimii patru ani, iar tot ce s-a făcut nu s-a putut face fără datorii. Şi asta, chiar dacă a fost vorba de fonduri europene, iar contribuţia municipalităţii este destul de modestă. De ce Guvernul Ponta nu vine să-şi asume această creştere de 16% a impozitelor locale?”, a declarat, în plenul şedinţei, fostul viceprimar Mircea Sevastian Grosu, actual consilier al Partidului Democrat Liberal. Alt consilier local democrat liberal este de părere că majorarea impozitelor şi taxelor locale este o bătaie de joc la adresa cetăţenilor. „Este un fel de alba-neagra. Şedinţa trecută am votat că taxele locale rămân la nivelul celor din 2012, iar astăzi, după ce Guvernul a dat o Ordonanţă de Urgenţă, consilierii USL s-au conformat şi au votat ca taxele şi impozitele să fie mărite. Sunt curios cum se simt acum cetăţenii când văd ce au votat şi pe cine au trimis aici ca să-i reprezinte”, a declarat consilierul democrat-liberal Andrei Stănişoară.

Primarul Gherghe a pus capul în pământ

Singura motivaţie pe care consilierii Uniunii Social Liberale au adus-o în favoarea proiectului de majorare a impozitelor locale, pentru care majoritatea a votat, a fost cea referitoare la aplicarea prevederilor codului fiscal. „Nu facem decât să aplicăm prevederile Codului Fiscal, aveţi proiectul în faţă. Vă asumaţi respingerea acestui proiect?”, au întrebat reprezentanţii USL după ce grupul de consilieri ai Partidului Democrat Liberal a decis să se opună proiectului de creştere a taxelor şi impozitelor locale, votând împotrivă. Interesant este că în toată această dezbatere, singurul care nu a avut niciun cuvânt de spus a fost primarul Constantin Gherghe, care a fost practic absent la şedinţa ordinară de Consiliu Local şi nici nu a dorit să răspundă întrebărilor adresate de reprezentanţii mass-media.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...