Economic

„Fabrica de avion” devine „fabrica de avioane”

Avioane SA Craiova intră pentru a cincea oară în procedura de privatizare

Avioane SA Craiova va intra în viitorul apropiat într-o nouă procedură de privatizare, a cincea de aceast fel din ultimii ani. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat la începutul acestei luni că intenţionează să ducă la bun sfârşit privatizarea fabricii de avioane din Craiova în cursul acestui mandat. Cu doar trei sute de angajaţi, Avioane SA Craiova a rezistat cu greu în ultimii ani, Vosganian anunţând că, cel puţin în cursul acestui an, muncitorii nu vor trebui să îşi facă griji în privinţa salariilor.

Ministrul Duşa, antemergător pentru colegul Vosganian

Cu doar două zile înainte de anunţul făcut de Varujan Vosganian, ministrul Apărării Naţionale a fost prezent la Craiova pentru o scurtă vizită la Fabrica de Avioane din localitate. „Mircea Duşa a făcut şi o deplasare la Fabrica de Avioane din Craiova în încercarea de a găsi soluţii pentru angajaţii fabricii şi pentru ca această uzină să aibă în continuare comenzi de la Ministerul Apărării Naţionale, minister care s-a dovedit un partener de încredere în timpuri dificile pentru fabrică”, a declarat vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan. În cursul vizitei la fabrica de avioane din Craiova, Mircea Duşa a menţionat că în cursul acestui an se vor asigura fonduri de 100 milioane de lei pentru uzină, graţie semnării a două contracte de reparaţii pentru un IAR 99 şi unul Standard.

Primarul Vasilescu vrea să aducă Alenia la masa negocierilor

Aflat în plin contract de achiziţie a avioanelor Spartan de la Alenia Aeronautica, statul român ar putea încerca să găsească în furnizor şi un bun partener pentru viitoarea privatizare a fabricii de avioane din Craiova. Facem toate demersurile pentru privatizarea uzinei. Este necesar să reglăm aceste chestiuni, pentru că nu se poate trăi în fiecare an cu frica că nu vor fi prevăzuţi bani. Am discutat şi cu domnul ministru Vosganian şi l-am rugat ca, în momentul în care cei de la Alenia Aeronautica vor reveni, să fim chemaţi şi noi pentru că vrem să îi readucem la masa negocierilor”, a afirmat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...