Sport

Oltchim, eşec lamentabil!

La debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor, Oltchim a pierdut duminică seara, în Sala Traian, 22-23 cu FTC Rail Cargo

Trupa lui Vestergaard, plătită cu salarii exorbitante pentru a aduce Liga la Vâlcea, a fost de nerecunoscut. Cu nenumărate greşeli tehnice, fără soluţii în atac şi cu o apărare penetrabilă, Oltchim a fost în prima parte permanent în urmărirea maghiarelor. Doar portarul Ungureanu şi-a făcut datoria, iar Barbosa s-a zbătut în atac, însă fără mare eficienţă, în timp ce vedeta Bulatovic a fost de nerecunoscut. FTC a intrat la pauză în avantaj, scor 10-9, dar nimic nu anunţa uraganul din partea secundă.

Trupa lui Vestergaard a tratat primul sfert de oră al părţii secunde ca o echipă de junioare, nu una care îşi propune Liga Campionilor. Deşi nu a impresionat, FTC Rail Cargo (fosta Ferencvaros) a profitat doar de erorile vâlcencelor şi s-a desprins decisiv, 19-12 în minutul 47, o diferenţă incredibilă pentru cei 3.000 de fani. Pe final, roş-albastrele au mai redus din diferenţă, dar soarta punctelor era decisă şi FTC s-a impus cu 22-23. Astfel, Oltchim a suferit primul eşec într-un joc oficial în acest sezon, iar soarta calificării în semifinale devine dificilă. Pentru chimiste au marcat Barbosa 7 goluri, Bulatovici 5, Jovanovic 4, Meiroşu 3, Managarova 2, Stanca 1. „Am făcut multe greşeli, am dat multe pase la intercepţie, ne-am făcut jocul din ce în ce mai greu. Noi ne-am băgat în pământ şi nu ne-am mai putut ridica. Trebuia să jucăm mai relaxat, mai calm. Luăm înfrângerea ca pe un duş rece şi vom vedea ce putem face în partidele viitoare”, a conchis pivotul Oana Manea. Duminică, 10 februarie, Oltchim joacă la Ljubljana, cu Krim, iar un eventual eşec ar însemna eliminarea încă din această fază, o tragedie pentru un club care a investit enorm în acest sezon. Slovenele au câştigat primul joc, în Rusia, 29-24 cu Zvezda.

„Ne-a lipsit totul”

Antrenorul vâlcencelor, Jakob Vestergaard, nu a găsit soluţii pentru a redresa echipa vâlceană. „Am jucat foarte prost, am făcut foarte multe greşeli. Pe final, dacă am fi avut mai multă energie, mai multă putere, poate am fi putut scoate mai mult de la acest meci. Dar, cu atâtea erori, nu poţi să ai pretenţia să câştigi un meci. Ne-a lipsit totul, atacul a fost prea lent. Cred că suntem norocoşi că am pierdut la un singur gol, pentru că, la cum am jucat, nu aveam niciodată şansa să obţinem ceva. Dar nu numai în atac nu au mers lucrurile. Trebuie să jucăm mult mai bine decât astăzi dacă vrem să câştigăm, să ne calificăm în semifinale. Mai avem cinci meciuri şi sunt destul de sigur că dacă le vom câştiga pe toate, vom fi numărul unu în grupă. Urmează meciul cu Krim. Am văzut cum a jucat la Zvezda, formează o echipă puternică. Va fi un meci greu pentru noi”, a spus tehnicianul danez.

Jovanovic: „Avem potenţial mare”

Rezultate Grupa 1

Gyor-Buducnost 27-17
Larvik-Randers 25-19


Rezultate Grupa 2

Oltchim-FTC 22-23
Zvezda-Krim 24-29

Interul Marija Jovanovic spune că Oltchim nu a avut spirit de luptă. „Multe lucruri au fost greşite, dar a lipsit spiritul de luptă, care nu ar trebui să lipsească în special atunci când joci acasă. Trebuie să uităm totul, dar şi să învăţăm mult din acest meci, să venim din nou aici, la sală, să vedem unde am greşit. Este dificil pentru noi, pentru că am jucat acasă şi nu trebuia să pierdem. Nu mă interesează cine este favorită în continuare la calificarea în semifinale. Vreau ca noi să jucăm ca o echipă şi să luptăm. Avem potenţial mare şi jucătoare foarte bune. Trebuie să ne antrenăm la 100% din capacitate pentru meciul viitor, cu Krim”, a spus Jovanovic.

Nechita, şocată de jocul slab

Extrema Adriana Nechita nu-şi explică evoluţia lamentabilă a formaţiei vâlcene. „Ne aşteptam la un meci greu cu Ferencvaros, dar nu ne aşteptam ca noi să jucăm atât de slab. Este foarte dureros că am pierdut acasă! Am pregătit total altceva! Trebuie să vedem ce s-a întâmplat, unde am greşit. La Ljubljana, vom avea un meci foarte greu, dar mergem acolo să câştigăm. Ne trebuie victorii,sper să facem un meci bun în Slovenia. Vom merge şi la Budapesta să câştigăm, aşa cum au venit şi ele aici, dar cu o altă atitudine, cu o altă motivaţie, pentru că, cu un astfel de joc, cu atât de multe greşeli, nu putem câştiga un meci”, a declarat Nechita.

Cristina Neagu se operează joi, în Belgia

Interul Oltchimului, Cristina Neagu, se va opera joi, în Belgia, la clinica doctorului Martens, după ce a suferit o ruptură a ligamentului anterior şi a meniscului intern de la genunchiul stâng. Fanii vâlceni au fost încă o dată alături de ghinionista jucătoare şi au afişat un mesaj elocvent: „Talentul, voinţa şi dăruirea depăşesc ghinionul! Te iubim, Cristina!”. Neagu va absenta tot sezonul şi după jocul cu FTC, pare o pierdere greu de suplinit.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...