Administraţie

Primăria şi societatea civilă vor organiza primul juriu al cetăţenilor din Râmnicu Vâlcea

Cei 20 de juraţi vor fi aleşi printr-o loterie civică la care vor participa 2000 de locuitori ai municipiului

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Vâlcea şi Asociaţia H.appy Cities, a demarat zilele acestea ultima etapă a proiectului ”Parteneriat pentru politica de coeziune” implementat la nivel local de Municipiul Râmnicu Vâlcea cu sprijinul experţilor din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Joi, 22 februarie 2024, reprezentanţii Poştei Române au început livrarea primelor scrisori din cele 2.000 care vor fi distribuite la tot atâtea adrese din Râmnicu Vâlcea, selectate conform prevederilor Regulamentului organizării primei loterii civice aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Râmnicu Vâlcea nr. 349/2023. Scrisorile reprezintă invitaţia pe care primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea o adresează locuitorilor oraşului de a participa la loteria civică şi, în eventualitatea în care vor fi selectaţi, de a face parte din primul juriu al cetăţenilor din Râmnicu Vâlcea.

Aceasta este o modalitate inovatoare de consultare publică prin care 20 de cetăţeni, selectaţi în mod aleatoriu, vor învăţa, vor delibera şi vor sugera recomandări referitoare la dezvoltarea transportului public la nivel local. Totodată, este primul proiect în care Municipiul Râmnicu Vâlcea are ca partener societatea civilă şi primul în care cetăţenii se vor implica direct în rezolvarea unei probleme punctuale de mobilitate urbană.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...