Administraţie

Rădulescu pregăteşte un destin nou pentru 4 localităţi din judeţ

• Se dă undă verde la lucrările de modenizare a Drumului Loviştei

Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea a adus şi o veste mult aşteptată de locuitorii a patru comune din nordul Vâlcii: anul acesta vor demara lucrările pe drumul care străbate Ţara Loviştei până la limita cu judeţul Argeş.

Din lungimea de 31, 36 km pe care o înregistrează DJ 703H ppe teritoriul Vâlcii, mai puţin de o treime se prezintă într-o stare cât de cât acceptabilă pentru circulaţia rutieră, restul fiind într-o stare deplorabilă şi, pe alocuri, afectat de alunecări de teren active.

Un drum istoric

Până la mijlocul anilor 90, Drumul Loviştei reprezenta legătură rapidă între Curtea de Argeş şi Sibiu şi era frecventat inclusiv de autobuze care asigurau transportul public pe această rută. În Vâlcea, patru comune din nordul judeţului au depins întotdeauna de această legătură rutieră cu judeţele învecinate: Perişani, Titeşti, Boişoara şi Câineni.

Din nefericire pentru localnici, autorităţile locale sau centrale nu au mai asigurat finanţări consistente pentru întreţinerea şi modernizarea acestui traseu rutier, cel puţin până acum 2 ani, când, la iniţiativa preşedintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, Drumul Loviştei a fost inclus în lista obiectivelor incluse pentru finanţare în cadrul Programului Naţional „Anghel Saligny”.

La finalul anului trecut, preşedintele CJ Vâlcea a fost înştiinţat de semnarea contractului de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, în valoare de 119 milioane lei. Alte 60 de milioane vor fi asigurate de CJ Vâlcea pentru derularea integrală a proiectului, conform hotărârii adoptate săptămâna aceasta.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...