Actualitate

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a plantat anul trecut peste 25 de milioane de puieţi forestieri în fondul forestier de stat

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a plantat anul trecut, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, 25,52 milioane de puieţi forestieri, regenerând 14.368 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, cu 9,9% mai mult decât programul iniţial.

Astfel, au fost realizate lucrări de regenerare naturală pe suprafaţa de 10.238 hectare şi lucrări de regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, pe suprafaţa de 4.130 hectare.

În aceste suprafeţe sunt incluse şi cele 31 de hectare de perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii, realizate de către Direcţia Silvică Ialomiţa, pentru protejarea autostrăzii A2, şi de către Direcţia Silvică Giurgiu, în proximitatea autostrăzii A1.

De asemenea, pentru consolidarea plantaţiilor înfiinţate în anii precedenţi şi în primăvara anului 2023, au fost realizate lucrări de completări curente pe suprafaţa de 2.368 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor calamitate pe suprafaţa de 635 hectare.

Valoarea totală a lucrărilor de regenerare a fondului forestier de stat a fost de 200,6 milioane lei.
Totodată, în pădurile administrate pe bază de contracte sau pentru care Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva asigură servicii silvice, au fost realizate lucrări de regenerare a pădurilor pe suprafaţa de 2.039 hectare. S-au realizat regenerări naturale pe 1.258 hectare, precum şi regenerări artificiale pe alte 781 hectare şi lucrări de completări curente pe 148 hectare în plantaţiile efectuate în anii anteriori şi în primăvara anului 2023.

Pentru lucrările de împăduriri, completări şi refaceri realizate în anul 2023 în fondul forestier administrat de către Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva pe bază de contract s-au folosit circa 3,79 milioane puieţi forestieri, iar valoarea lucrărilor de regenerare a fost de 16,3 milioane lei.

În ultimii cinci ani, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale şi 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri şi completări, fiind ultilizaţi circa 132 milioane de puieţi forestieri, produşi în pepinierele silvice proprii.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi 12 herghelii de stat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...