Actualitate

Comunicat de presă!

AJOFM: În atenţia angajatorilor din judeţul Vâlcea!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea informează agenţii economici care au convenţii încheiate cu AJOFM Vâlcea pentru subvenţionarea locurilor de muncă, faptul că în luna ianuarie 2024, vor fi efectuate toate plăţile restante din anul 2023, în valoare de 7.127.886 lei. Banii sunt acordaţi pentru subvenţionarea locurilor de muncă pentru un număr de 1246 de şomeri încadraţi în muncă la 616 angajatori din judeţ.

Totodată, informăm angajatorii că până la începutul lunii iunie 2024, vor fi încheiate convenţii pentru punerea în plată a cererilor depuse de angajatori pentru subvenţionarea locurilor de muncă înregistrate în anul 2023, urmând să fie subvenţionate locurile de muncă pentru un număr de 398 de şomeri, acest lucru însemnând un efort financiar de peste 7.458.750 lei.

Precizăm că, angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, tineri Neet’s cu vârsta până în 30 de ani, absolvenţi, persoane cu handicap, unici susţinători a familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată, primesc lunar, de la data încheierii convenţiei, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă cel puţin 18 luni de la data încadrării în muncă (Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările si completările ulterioare).

Potrivit programului stabilit de către ANOFM, AJOFM Vâlcea estimează că, începând cu luna iulie, va continua verificarea şi semnarea convenţiilor aferente cererilor depuse de către agenţii economici în anul 2024.

Precizăm că până la data de 18.01.2024 au fost deja depuse 31 de cereri noi de subvenţionare a locurilor de muncă pentru un număr de 45 de şomeri ce au fost încadraţi în muncă.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...