Administraţie

Primăria Dârvari, executată silit pentru gardul cimitirului

Edilul comunei mehedinţene a rămas fără maşină în urma neplăţii unor lucrări

Primăria Dârvari-Mehedinţi a fost executată silit de către un executor judecătoresc pentru că nu a achitat unui constructor contravaloarea lucrărilor efectuate pentru gardul cimitirului din localitate aşa cum este prevăzut într-un contract încheiat între cele două părţi. Zilele trecute, după un scandal mostru la care protagonişti au fost primarul Vasilică Ologu şi mai mulţi localnici, s-a pus sechestru pe o maşină şi pe un buldoexcavator ce aparţin primăriei. În primăvara anului trecut, o firmă a câştigat licitaţia pentru execuţia a două garduri împrejmuitoare la cimiterile din localităţile Dârvari şi Gemeni ce aparţin de comuna Dârvari pentru suma de 160.000 de lei. Actualul primar al comunei Dârvari, Vasilică Ologu, nu a fost mulţumit de calitatea lucrărilor efectuate şi ca atare a solicitat în instanţă stoparea lucrărilor. Însă nu s-a mai prezentat la proces nici el, nici alt reprezentant al primăriei şi în final a pierdut procesul intentat.

Executare pe o sumă de nouă ori mai mare

"Nu dau nume, dar am aflat că este o chestie politică. Au venit şi la Primărie şi mi-au luat maşina. Eu acum nu ştiu unde este maşina, cum este posibil să ridice toate astea fără să-mi arate şi mie vreun act?", Vasilică Ologu, primar Dârvari-Mehedinţi

În aceste condiţii, constructorul a venit cu executorul să-şi poată recupera banii pe lucrările efectuate. De cealaltă parte, primarul Vasilică Ologu spune că, potrivit unei evaluări extrajudiciare, lucrările executate până în prezent de firma respectivă nu ar depăşi 20.000 de lei, iar pretenţia firmei de a primi suma de 180.000 i se pare total nejustificată.„Nu dau nume, dar am aflat că este o chestie politică. Au venit şi la Primărie şi mi-au luat maşina. Eu acum nu ştiu unde este maşina, cum este posibil să ridice toate astea fără să-mi arate şi mie vreun act? Au venit să ia şi buldoexcavatorul!”, a declarat primarul Vasilică Ologu. Localnicii adunaţi ca la circ au ţipat din răsputeri că şi ei sunt profund nemulţumiţi de modul cum arată gardul cel scump. „Vor bani, dar lucrarea este neterminată, şi-au bătut joc, ăsta nu e gard. Pentru ce au pus sechestru, pe Logan şi pe buldoexcavator? Au pus sârmă de coceni, ăsta nu e gard oameni buni”, spunea un bărbat din Dârvari. „Păi asta este lucrare? Ăsta este gard de un miliard şi opt sute de lei vechi? Niciun cuţit de la lama excavatorului nu face cât gardul ăsta. Gardul ăsta îl făceam şi eu cu trei colaci de sârmă”, striga un alt localnic către executorul judecătoresc. Executorul judecătoresc Robert Cimpu a precizat că a procedat la executarea silită în baza unor titluri executorii şi că a înştiinţat primarul, aşa cum cere legea. „Există două sentinţe împotriva Primăriei Dârvari. Domnul primar a fost somat încă din luna octombrie de cele două titluri, nu s-au conformat şi am procedat conform legii la sechestrarea bunurilor Primăriei. În urmă cu câteva zile s-a luat un Logan, proprietatea primăriei, iar acum am venit să luăm acest utilaj care este proprietatea primăriei. Dumnealor s-au opus de cele mai multe ori, au refuzat să semneze şi procesul-verbal. S-a încercat poprirea şi pe conturi, dar Finanţele Vînju Mare refuză acest lucru”, a precizat executorul judecătoresc Robert Cimpu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...