Eveniment

Hoţ oprit cu focuri de armă de poliţiştii vâlceni

Urmărire mai ceva ca în filme pe uliţele din comuna vâlceană Galicea după ce un bărbat de 60 de ani din Râmnicu Vâlcea a încercat în noaptea de vineri spre sâmbătă să dea spargerea la un magazin din localitate. Localnicii l-au surprins şi i-au chemat pe poliţişti, care au fost nevoiţi să tragă 12 focuri de armă pentru a opri maşina cu care hoţul încerca să fugă. Autoturismul, o Dacie 1310, fusese şi el furat din judeţul Argeş la începutul acestei luni.

Vecinii spun că hoţul avea un complice

Localnicii din Galicea spun că bărbatul de 60 de ani care a încercat să jefuiască magazinul din vecinătatea lor ar fi fost însoţit de un alt bărbat care ar fi fugit în momentul în care un vecin a ieşit din casă şi a început să strige la ei. „Eu i-am auzit când dărâmau în spatele magazinului şi l-am chemat pe fiul meu. S-a dus la ei. Striga ca să-l audă şi ceilalţi, să nu fie singur. A sunat şi la poliţie, la 112. Când l-au văzut, unul a fugit pe o uliţă pe aici, iar celălalt s-a urcat în maşină. Fiul meu a încercat să-l oprească. A lovit maşina cu toporul, dar mai, mai să dea cu maşina peste el. Cam 20 de minute a durat până să vină poliţia. Îl urmăreau, căci s-au întors din nou prin faţa magazinului. Am mai încercat şi noi să-l oprim… După care l-au prins la Budeşti, la opt kilometri de aici. Am auzit că e rănit la ureche, parcă”, povesteşte o localnică.
Cei doi intenţionau să pătrundă în magazin printr-o fereastră zidită aflată în spatele clădirii, dar cum nu au reuşit să dărâme cărămizile, au încercat şi uşa din faţă, de unde au tăiat un lacăt. Nu au mai apucat să îl taie şi pe cel de-al doilea, căci o vecină i-a auzit şi a chemat poliţia. „E a doua oară în ultimele şase luni de când am deschis magazinul aici, în Bratia Deal, când ni se sparge magazinul. Bine, de data asta nu au reuşit să fure nimic. Nu aveam bani în casă, dar erau mărfuri. Abia ce am aprovizionat. Au încercat să intre prin spatele magazinului. Cu o rangă au dărâmat câteva cărămizi, dar nu s-a putut intra, aşa că au venit la uşa din faţă, unde avem două lacăte. L-au tăiat pe cel de jos şi încercau să-l taie şi pe cel de-al doilea. Atunci cred că i-a auzit vecina şi au fugit”, spune şi patroana magazinului.

Hoţ cu state vechi la poliţie

Mai multe echipaje de poliţie au plecat în urmărirea hoţului, care nu s-a lăsat impresionat de toporul pe care martorii îl aveau cu ei şi a fugit cu maşina cu care venise. A dat câteva ture prin comună cu poliţiştii după el, care au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă, 4 în aer şi alte 8 în caroseria maşinii, înainte ca autoturismul să se oprească într-un şanţ, la opt kilometri distanţă de locul faptei. „Poliţiştii au identificat, în trafic, autovehiculul în cauză. Întrucât conducătorul auto nu a respectat semnalul de oprire, oamenii legii au procedat la urmărirea acestuia, pe raza mai multor comune. Pentru imobilizarea acestuia, s-a făcut uz de armament, fiind executate patru focuri de avertisment, în plan vertical, iar celelalte opt cartuşe au fost trase, din mişcare, înspre autovehicul. În urma acestei acţiuni s-a reuşit imobilizarea conducătorului auto. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, stabilindu-se că a fost rănit superficial”, a precizat Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea. Mare le-a fost mirarea poliţiştilor să constate că autoturismul era şi el furat. Era dat dispărut încă de la începutul lunii ianuarie, de un argeşean, iar numerele de înmatriculare aparţineau unei maşini care fusese casată prin programul Rabla acum câteva luni. Şi hoţul era o mai veche cunoştinţă a poliţiştilor vâlceni. Abia în luna septembrie a anului trecut a ieşit din puşcărie, unde fusese închis tot pentru hoţii. În prezent, bărbatul în vârstă de 60 de ani se află în arestul Poliţiei Vâlcea, instanţa decizând să-l aresteze preventiv. El va fi cercetat pentru furt, dar şi pentru mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei, printre care conducere fără permis şi conducerea unui autoturism cu numere de înmatriculare false. Se fac în continuare cercetări pentru a stabili dacă a avut sau nu complice.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...