Ultima Oră

Protest spontan la ITM Vâlcea

După angajaţii Casei Judeţene de Pensii Vâlcea, care au intrat în a treia săptămână de proteste, şi cei de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ce protestează de săptămâna trecută, luni au întrerupt activitatea pentru o oră şi funcţionarii Inspectoratului Teritorial de Muncă, care sunt nemulţumiţi tot de salarii.

Inspectorii de muncă din Vâlcea spun că la ITM sunt cele mai mici salarii dintre toate instituţiile de control din ţară şi că nu au mai primit o mărire de salariu din 2018.

“Comparativ cu funcţionarii publici din celelalte ministere, am rămas cu cele mai mici salarii chiar şi din Ministerul Muncii. Vrem salarii proporţionale cu timpul lucrat, pentru că sunt foarte mici. Nu ne-au mai crescut salariile din 2018 pe când salariul minim pe economie creşte anual. O să ajungem să câştigăm cât un muncitor necalificat”, a declarat unul dintre protestatari.

Funcţionarii ITM au precizat că sunt nemulţumiţi şi de faptul că nici măcar drepturile salariale câştigate în instanţă nu le-au primit.

“Suntem din ce in ce mai puţini, activităţile sunt acelaşi, salariile sunt mici. Nu s-au mărit deloc. Nici măcar ceea ce am câştigat în instanţă nu ni s-a dat şi protestăm şi noi în fiecare zi să ni se egalizeze şi nouă salariile cum s-a mărit la Finanţe, la Casa de Asigurări de Sănătate”, a adăugat un alt protestatar.

Angajaţii ITM Vâlcea sunt hotărâţi să continue protestele zilnic până vor obţine ceea ce revendică. Ba chiar ameninţă cu greva generală, începând cu 27 noiembrie, dacă nu vor fi luaţi în seamă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...