La Ţară

Comuna Măciuca intră în zodia dezvoltării

Primarul Văduva se declară însă neîncrezător în fondurile primite prin HG 577

Comuna vâlceană Măciuca a reuşit să acceseze fondurile necesare pentru asfaltarea tutorur drumurilor săteşti din localitate. Cei 15 kilometri de drum vor beneficia de aproximativ 100 de miliarde de lei vechi. În acelaşi timp, primăria comunei a depus pe SEAP pentru a treia oară documentaţia necesară organizării licitaţiei pentru alimentarea cu apă a comunei. Măciuca era printre puţinele localităţi care până în prezent nu accesase fondurile necesare pentru realizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă.

Apă pentru 60% din locuitori

Reţeaua de alimentare cu apă de 19 kilometri lungime, proiectată şi scoasă la licitaţie de edilii din Măciuca, va asigura alimentarea a 60% din locuinţele din comună. Valoarea investiţiei se ridică la 62 de miliarde lei vechi. Cu toate acestea, alesul din Măciuca, primarul Nicolae Văduva, se arată destul de neîncrezător în investiţiile alocate prin HG 577. „Până în sărbătorile de iarnă am reuşit să asfaltăm trei kilometri de drumuri săteşti. Aşteptăm acum factura. Sper să nu întâmpinăm probleme cu aceste investiţii, deşi eu sunt destul de sceptic în privinţa acestor fonduri alocate de la Guvern prin intermediul Consiliilor Judeţene. Acum, să fim serioşi, nu cred să existe primărie din ţară care să nu fi primit promisiuni de finanţare pentru proiecte înaintea campaniei electorale. Oricum, dacă ducem la bun sfârşit în acest an şi drumurile şi alimentarea cu apă putem spune că am ieşit din «zodia neagră» în care a fost plasată până acum localitatea”, consideră primarul Văduva.

"Dacă ducem la bun sfârşit în acest an şi drumurile şi alimentarea cu apă putem spune că am ieşit din «zodia neagră» în care a fost plasată până acum localitatea.", Nicolae Văduva, primar Măciuca

Taxe locale majorate

Deşi nu înregistrau datorii foarte mari către furnizori şi către prestatorii de servicii, edilii din Măciuca au decis să actualizeze taxele şi impozitele locale în funcţie de inflaţie. „Avem o creştere de 16% a taxelor în raport cu inflaţia. Este o măsură luată pentru o mai bună sustenabilitate a proiectelor primăriei. Nu avem mari datorii, suntem pe liniade plutire”, explică primarul Nicolae Văduva.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...